Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra alatt tényleg...

Fogyókúra alatt tényleg kerülni kell a tejtermékeket?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam, hogy alacsony zsírtartalmú tejet, joghurtot, túrót nyugodtan lehet enni, light mozzarellát is. Mostanában viszont több helyen is olvastam, hogy a tejtermékek fogyasztása kerülendő. Az rendben van, hogy szénhidrátot meg cukrot szinte egyáltalán nem eszek, de most hagyjam a tejtermékeket is???
2012. máj. 11. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Túró nélkül nem tudom hogy lehet fogyókúrázni, az a legkiválóbb vacsora, ha nincs fehéjreturmixod.

egy bögre tejben 150 kalória van, ami nagy kalóriapazarlás, ugyanis szinte alig van benne fehérje. De ha most kell főzéshez, akkor bűntudat nélkül belerakhatod.

A natúr joghurt jó uzsonna vagy tízórai.

A light mozarellában pedig rengeteg a zsír, így mindennap nem kéne, de néha belefér, heti 1-2x. Ugyanannyi fehérje van benne mint amennyi zsír.

2012. máj. 11. 22:29
 2/9 anonim ***** válasza:

sovány túrót nyugodtan lehet enni.

A tejnek nem a zsír hanem a laktóz tartalmával van baj. Egy pohár tej 10-15gramm cukor.

Ha nem versenyre készülsz akkor azért a light joghurtok és sajtok is beleférnek.

2012. máj. 11. 22:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem versenyre készülök, csak a nyárra :) Tejet csak a kávéhoz iszom, alkalmanként kb fél- 1 dl-t, hetente néhányszor, és a mozzarellát is csak ritkán, de ez az egyetlen sajt, amit még megengedhetőnek tartok magamnak. Igazából joghurtból eszem többet, meg mostanában túróból.

Köszi, hogy válaszoltatok :)

2012. máj. 11. 22:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Vannak olyan diéták amik elítélik. Én szeretem a joghurtokat és a sajtokat is. Mondjuk a sajtból mozzarellát és gouda sajtot eszek.
2012. máj. 11. 22:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért itt elég gáz a matematikatudás.

A kérdező a 1,5-ös tejről beszélt, aminek decijében 48 kcal van, ebből 2 dl - segítek - 96 kcal, nem 150.

Laktóz tényleg van benne, de az 1,5-ös tejben a szénhidrát 5,3 g, nem hiszem, hogy annyira kell ettől parázni.(Mellesleg vannak laktózmentes termékek, mondjuk nem fogyózóknak, hanem laktózérzékenyeknek, de mindegy.)

Ellenben a tejtermékek nagyon kellenek (főleg a nőknek).

Ha valaki ésszel fogyózik, nem ész nélkül koplal, belefér a tej. Nyilván nem kell meginni minden nap 1 liter 3,6-os tejet.

Amúgy meg nem javasolnám a kérdezőnek, hogy nullázza le a szénhidrátot meg a cukrot, hacsak nem tervezi így élete végéig. Ha ugyanis megvonja, majd ráeszik, úgy visszahízik, mint a pinty. Sőt, két pinty.

2012. máj. 11. 22:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Nem vonom meg teljesen sem a szénhidrátot, sem a cukrot, csak nagyon lecsökkentettem a mennyiségüket, és max. reggel eszem belőlük. Sajnos tapasztaltam már, hogy ha semmit nem eszem belőlük hetekig, akkor utána visszahízok mindent, ha megint elkezdek belőlük enni, úgyhogy most igyekszem észnél lenni.
2012. máj. 11. 22:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak hogy csillogtassam egy kicsit a matektudásomat.

2,5deci tej 13,25gramm laktóz, ami pontosan 13,25 grammal több mint amennyire szükség van.

Lehet hogy szerinted a fogyókúrázó nők tehenek ,de a poént félretéve egyáltalán nem emberi táplálásra lett kitalálva a tej, a nőknek sincs szükségük rá.

Cukorra egyáltalán nincs szükségünk, a testünk minden szénhidrátot ugyanazzá az anyaggá bont le, tehát az hogy milyen szénhidrátot viszünk be csak a felszívódás és az inzulin reakció miatt fontos, a cukornak pedig minden formája elég rossz ezek alapján a szempontok alapján.

A szénhidrátot nem szabad megvonni abban egyetértünk. :)

2012. máj. 11. 23:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát én rengeteg tejterméket fogyasztok. Tejet pont nem, de sovány túrót meg natúr joghurtot nagyon sokat eszek, és szépen fogyok így is. Kevés kcal ezekben a zsírszegény tejtermékekben. A tej azért nem jó, mert cukor van benne, a tejfölnek magas a zsírtartalma, a sajtnak meg még magasabb. Viszont ha belefér a napi kalóriaszükségletedbe, akkor lehet ezeket is enni, szénhidrát meg nincs bennük sok, viszont kalcium az van, amire szükség van.
2012. máj. 11. 23:51
 9/9 anonim ***** válasza:
nem kell kerülni.. sőt én natúr joghurttal eszem a reggeli zabpelyhemet. Csak mértéket kell tartani
2012. máj. 12. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!