Segítség, túl gyorsan fogyok! (? )
15 éves, 151 cm és 45 kiló vagyok, nem vagyok kövér de azért van rajtam felesleg. kb. két hónapja váltottam életmódot, napi 1100 kalóriát eszek (rengeteg fehérje, kevesebb ch) és az édességeket teljesen kiiktattam, emellett napi 20-60 perc szobabicikli/ellipszis tréner.
az utóbbi kb. két hétben viszont nagyon gyorsan fogyok, napi 0.2-0.5 kilót.... aggódom, ugye nem az izmaimat építem le?:| ez nagyon gyors fogyás?
Ilyen étkezés mellett tényleg nem fogsz nőni... cserébe görbe lesz a hátad, kicsi a melled, és folyton betegeskedni fogsz. Még most fogsz a legnagyobbat nőni, ha megfelelően eszel. Ha nem, akkor az lesz, amit írtam...
Napról napra ne mérd már a súlyodat, mert nagyon nem számít. Hónap végén mérd mindig! Ami aközben ingadozik, az víz és salakanyag miatt van.
1100? Te jó ég!
Azzal a mozgásmennyiséggel, amit te végzel 1400 is fogyást eredményez, de minek akarsz te fogyózni?
Fejlődésben lévő gyerek vagy, ezt jó lenne az eszedbe vésni!
Ebben a korban nem csak a magasságod változik még.
Egyébként meg 15 évesen én is azt hittem, hogy "kinőttem" magam, mert nemigen változtam az évek alatt, mégis végül 19 éves koromra értem el a végső magasságom.
Neked bőven elég lenne egy 1800 kalória körüli értékkel tartani a súlyod, s mellette sportolni és sportolni.
Ha a BMI értékedre kíváncsi lennél, ne a felnőttekre szabottakat nézd!
Ez gyerekeknek van, korral korrigált:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!