Ez már lehet bulímia? És ha igen mit tehetek?
Mostanában igen sűrűn jön rám hogy mindent meg kell ennem még ha nem is vagyok éhes, és ilyenkor egyszerre eszem a sósat és az édeset mert nem érdekel.És ha megpróbálok ellen állni a kísértésnek akkor ideges leszek és mintha hiányozna valami..de nagyon. És ezt soha nem bírom megállni és eszek aztán meg kihánytatom bűntudatból.
Igazából nem érzem magam annyira betegnek mert pl. ma sem hánytam utoljára tegnap, és tényleg csak akkor hányok ha rám jön ez az evésroham vagy ha sokat eszek vacsorára és bűntudatom van..
15/L
Ez már az sajnos!
Nagyon is az, ha már azt mondod, hogy "ma nem hánytam, csak tegnap".
És itt valójában az evéshez kapcsolódó negatív érzéseket és kényszeres cselekvéseket kell kiiktatni.
Pl. nem normális dolog, hogy bűntudatot érzel amiatt, hogy ettél, akármennyi is az. Jogod van annyit enni, amennyi jólesik, méghozzá jó érzéssel. Pláne 15 évesen, túlsúly nélkül. Nem piszkál a környezeted a súlyod vagy az evésed kapcsán? Mert ha igen, baromira nincs igazuk!
Evvel csak ártanak Neked.
No, akkor a testképeddel van baj! Az agyad eltorzítja valóságot!
Ebben kell Neked korrekció!
Meg abban, hogy ne érezz bűntudatot az evéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!