Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már lehet bulímia? És ha...

Ez már lehet bulímia? És ha igen mit tehetek?

Figyelt kérdés

Mostanában igen sűrűn jön rám hogy mindent meg kell ennem még ha nem is vagyok éhes, és ilyenkor egyszerre eszem a sósat és az édeset mert nem érdekel.És ha megpróbálok ellen állni a kísértésnek akkor ideges leszek és mintha hiányozna valami..de nagyon. És ezt soha nem bírom megállni és eszek aztán meg kihánytatom bűntudatból.

Igazából nem érzem magam annyira betegnek mert pl. ma sem hánytam utoljára tegnap, és tényleg csak akkor hányok ha rám jön ez az evésroham vagy ha sokat eszek vacsorára és bűntudatom van..

15/L

2012. máj. 8. 22:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, sürgõsen beszélj errõl a szüleiddel. Ennek valamilyen pszichés tünetei lehetnek.
2012. máj. 8. 23:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is ez a bulimia.:(
2012. máj. 9. 00:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez már az sajnos!

Nagyon is az, ha már azt mondod, hogy "ma nem hánytam, csak tegnap".

2012. máj. 9. 00:42
 4/8 anonim ***** válasza:

És itt valójában az evéshez kapcsolódó negatív érzéseket és kényszeres cselekvéseket kell kiiktatni.

Pl. nem normális dolog, hogy bűntudatot érzel amiatt, hogy ettél, akármennyi is az. Jogod van annyit enni, amennyi jólesik, méghozzá jó érzéssel. Pláne 15 évesen, túlsúly nélkül. Nem piszkál a környezeted a súlyod vagy az evésed kapcsán? Mert ha igen, baromira nincs igazuk!

Evvel csak ártanak Neked.

2012. máj. 9. 00:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem. Senki nem szól. Mindenki azt mondja hogy pont jó alakom van, se túl sovány de duci. De ha belenézek a tükörbe egy tehenet látok:(
2012. máj. 9. 16:12
 6/8 anonim ***** válasza:

No, akkor a testképeddel van baj! Az agyad eltorzítja valóságot!

Ebben kell Neked korrekció!

Meg abban, hogy ne érezz bűntudatot az evéstől.

2012. máj. 9. 23:55
 7/8 zasarasa válasza:
bulimiás vagy... én is ezzel küzdök... ált. idegességemben v. ha vmi negatív ér rámjönnek a falásrohamok... majd kihányom h kezdhessek mindent újra előről!:(ez az... és nem tudsz belőle soha rendesen majd kigyógyulni... :( sajnos... csak kezelni lehet ... először is mindenképp a lelkedet,gondolataidat és akkor kordában lehet majd tartani ezt az érzést :/... de NAGYON nehéz!:((
2012. jún. 19. 20:31
 8/8 A kérdező kommentje:
3 hétig bírtam hogy ne. de 3 napja megint elkezdtem:( pedig már teljesen gyógyultnak nyilvánítottam magam. de ez olyan mint az alkoholizmus, nem lehet belőle kigyógyulni.. bármikor elég egy pohár és vissza is esel:(
2012. jún. 29. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!