Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ugye ez nem bulimia?

Ugye ez nem bulimia?

Figyelt kérdés

Már egy ideje diétázok, de egyik nap nagyon nagyon sokat ettem, és óriási bűntudatom lett miatta ezért szándékosan kihánytam! Ez volt az első alkalom, de nem vagyok benne biztos, hogy ha megint előfordulna nem csinálnám-e ugyan ezt. Nagyon félek, nem akarok bulimiás lenni, mindig is bajom volt a testemmel még most is, pedig sokan megjegyzik mennyit fogytam. (eddig 9 kilót, de még mindig undorítóan kövér vagyok, undorodok magamtól, ha a tükörbe nézek.)

165/68

16/L

2012. ápr. 20. 21:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem, ez bulimia. Hányás és a szervezeted szétbarmolása helyett inkább menj mozogni!
2012. ápr. 20. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt szakorvos állapíthatná csak meg Rólad, mármint, hogy bulimiás vagy, de az biztos, hogy így kezdődik, jellemző a viselkedésed és az önértékelésed. De egyszeri alkalomból ne vonj le végkövetkeztetést, próbáld meg feldolgozni az érzéseid és fegyelmezni Magad pl. almák evésével.
2012. ápr. 20. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia, hát a 165 centihez a 68 kilóddal kizárt, hogy undorító kövér legyél! Testképzavar, pár kiló mínusz hiányzik már csak az ideális testsúlyodhoz. A hányásos dolog pedig nem tudom, hogy juthatott eszedbe, de minden bulimiásnál ez az első lépés és nagyon rabjává tud válni az ember. Ha nagyon kívánsz valamit, akkor edd meg jóízűen, aztán mozogj eleget, másnap egyél kevesebbet. Fogyni úgy tudsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit egész nap elégetsz, ezért jó, ha rendszeresen mozogsz is, sokkal könnyebb a fogyás, mint csak diétával, ráadásul ha eleget mozogsz, simán belefér egy-egy jóízű evés.
2012. ápr. 20. 21:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Szoktam mozogni! Naponta két órát biciklizek erős fokozaton (szobabiciklin, mert nem merek kimenni az emberek közé rövidnadrágban annyira kövér vagyok), és utána nyújtok és 60 hasprést csinálok és 30 fekvőtámaszt meg olyat, hogy négykézlábra állok és úgy nyújtom hátrafelé a lábam, ebből kétszer 60-at.
2012. ápr. 20. 21:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Főként zöldséglevest szoktam enni, tészta nélkül és abonett kenyeret meg zöldségeket. És multivitamint szedek mellé.
2012. ápr. 20. 21:54
 6/10 anonim ***** válasza:
A multivitamin (a bennük lévő B vitaminok miatt) farkaséhséget okozhatnak, roboráló szerként is használják őket. Hagyd el nyugodtan, csak szedjél C vitamint, az jó vizelethajtó (testtömeg-csökkentő)
2012. ápr. 20. 21:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Hehe... tehát a vizelettől hízunk, attól van rajtunk több kg zsír?

Ez volt a hét vicce!!!!!

2012. ápr. 20. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem a vizelettől hízunk, de sokakban (a zsír mellett) sok a felgyülemlett víz. A C vitamin természetes vízhajtó, és ha azt érzi (látja a mérlegen) a fogyni kívánó, hogy kisebb a tömege, az önbizalmat ad a fogyókúra folytatásához. De a multivitamin éhséget idéz elő.
2012. ápr. 20. 22:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Naponta megeszek kb. 2 liter levest. Két-három naponta szoktam főzni, 5 litert. És ha éhes vagyok akkor sokat iszok vagy káposztalevelet vagy salátát vagy répát vagy ilyesmit rágcsálok.
2012. ápr. 20. 22:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nálam is volt párszor, hogy kiakartam hányni az ételt, de akárhogy próbálkoztam nem tudtam meghánytatni magam.Így utólag örülök neki, mert ha sikerült volna biztos hogy bulímiás lennék.Próbáld meg ne túlenni magad, mert az már tényleg rossz, ha a hánytatáshoz kell folyamodnod :S Nem éri meg az a pár kiló.
2012. ápr. 20. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!