Milyen/Mennyi gyümölcsöt lehet enni diéta alatt?
Sziasztok.
Azt tudom, hogy a banánnal és a magasabb cukor tartalmú gyümölcsökből nem lehet sokat enni. De itt olvastam azt is, hogy alapvetően kerülni kellene a gyümölcsöket. Mi igaz ebből? Én nem hiszem, hogy 2 napig kibírnám gyümölcs nélkül:DD
13/L
Dehogy kerüld őket, annyi az egész, hogy ne lépd túl a napi kalóriaszükségedet (ha fogyni akarsz, egyél alatta)
Alacsony kalóriás gyümölcsök, inkább ezeket edd: alma, kiwi, narancs, eper.
Itt egy kalóriatáblázat, az adatok 100g-ra érvényesek.
Egyébként inkább zöldséget rágcsálj, kevesebb benne a kalória, jobban laktat, egészségesebb.Ezeket ajánlom: csemege uborka (100g-ban 17 kalória:D, spenót, répa, saláta, paradicsom, kígyóuborka. Ezekből naponta fél kilót is megehetsz:D Ja és felturbózzák az anyagcserédet a magas rosttartalom miatt:)
Ja! Az aszalt gyümölcsöktől és a magvaktól (dió,mogyoró stb.) óvakodj!! Hihetetlen magas kalóriatartalmuk van, megeszel belőlük egy marékkal és már ott is vagy a napi bevitel szükségleted harmadánál!
Köszönöm a válaszokat!
A kiwit, epret, zöldalmát nagyon szeretem:))
KÍgyóubiból megvan a napi fél kiló, talán egy picit több isxD Répát és káposztát eszem még rengeteget.. MEg paradicsomot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!