Miért jó ha olivaolajba sütöm ki az ételt és nem rendes olajba? Nem hízlal?
Dehogynem hizlal. Csak más íze van, meg most amúgy is nagy divat.
De nem mindegy, milyet veszel, csak a sárgában szabad sütni (ez rá is van írva az üvegére)
Mivel zsiradék, így nyilván hizlal (bár utálom ezt a kifejezést, hogy egy étel hizlal - esetleg a cukrokra lehet rásütni, de azoknál is igaz, mint a többi kajánál, hoyg akkor hizlal, ha mértéktelenül fogyasztják)
Amúgy nem csak mánia az, hogy egészséges, tényleg egészséges. Mert míg a hagyományos napraforgóolaj telített zsírsavakból áll nagyobb részben, addig az olivaolaj telítetlenekből (omega 3-6). Ezeknek olyan jótékony hatása van, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, megelőzik a meszesedést és az érfal rugalmasságát is növelik, valamint a vért sikamlósabbá teszik, így a szívnek is kisebb munkát kell végeznie pumpálás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!