Milyen salátát készítsek ezekből a zöldségekből?
saláta+répa+retek+obroka+főtt tojás/hús/hal/sajt
joghurtos uborkasaláta
almás-répasaláta
almás-joghurt
reszel répa+retek kefíres öntettel
2 almát + 4 főtt tojást felkockázol
kb. 10-12 cm hosszú kígyóubit szintén kockákra vágsz
néhány saláta levelet csíkokra vágsz
ezt leöntöd: 1 doboz joghurt vagy kefírbe borsot, ételízesítőt keversz, ezzel leöntöd az összerakott zöldséget. Kb. 3-4 órát hagyd a hűtőben. Kész a vacsi!
Köszönöm a válaszokat! Nem akarok nevet adni, neki csak még nem csináltam csak francia salátát.
És az érdekelne, hogy az elkészített saláta az meddig jó, ha ma megcsinálom és holnap suliba szeretném vinni, akkor hűtőből kivéve ételesbe, meddig áll el? kb. reggel 6:20-kor venném ki a hűtőből és olyan 10-11 körül fogyasztanám el.
Iskolába inkább párolt zöldséget vigyél.
Én joghurtos/kefires salátát nem vinnék, mert félnék hogy felmelegszik.
A salátát inkább otthon edd, suliba pedig párolt zöldséget vigyél. Te magad is megcsinálhatod friss zöldségből, de lehet kapni fagyasztott zöldséget (én a mexikóisat szeretem nagyon), az egy kevés vajon megpárolom és kész. Néha teszek rá pici sót vagy valamilyen fűszert, de natúran is nagyon finom!
Ettől biztosan nem lesz bajod.
A joghurtos salátát azért nem ajánlom, mert azt jó lenne ugyanolyan hőmérsékleten tárolni, amíg meg nem eszed, de ez nem megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!