Miből készítsek a kislányomnak főzeléket? Üveges (tartósítós) vagy fagyasztott zöldségekből? És hogyan? Tápszeresek vagyunk.
tartósítósból semmiképp. konzervre gondolsz? ha van benne tartósító, akkor abból ne. de szerintem mirelitből se...
inkább bio-ból, v piacon vedd meg.
A mirelit zöldségek közvetlenül szedés után nagyon rövid idő alatt vannak lefagyasztva, így sokszor sokkal több a vitamintartalom és ásványianyag tartalom, mint a bio vagy a piaci zöldségekben. Aki nem hiszi nézze a Spektrumon az Egészségünk - tények és tévhitek-et.
Kevés olajon párold meg a zöldséget és krumplit, pici vízzel főzd meg. A krumplit vedd ki belőle törd össze és keverd vissza.
Az örökös kérdés vaj-margarin. Elméletileg ilyen idős kortól már lehet margarint használni, de mi csak vajat használunk, már évek óta nem eszünk margarint. Vajat viszont a szakirodalom szerint csak egy éves kortól lehet használni. A margarinban sok E-betű, meg adalék és só van, míg a vajban nincs. Én vajat használtam kezdetektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!