Futás helyett gyaloglás?
Figyelt kérdés
Próbáltam futni a fogyás érdekében,de nem igazán megy:)Futok egy kicsit,aztán sétálnom kell,mondjuk nem is szerettem soha futni.Ha napi 3-4km-t legyaloglok kicsit gyorsabb tempóban,az is ér valamennyit,lehet tőle fogyni?Vagy többet kellene?2012. ápr. 18. 21:57
11/12 anonim válasza:
Fogyás szempontjából szerintem a futás azoknak jó igazán akik bírják. Aki a futástól 130 feletti pulzustartományba kerül, az már nem aerob, hanem kardio tartományba van, kevésbé a zsírégetés, mint inkább az állóképesség növekedés lesz a hatása. Ilyen szempontból a gyaloglás jobb, mert hosszabb, monotonabb (egyenletes terhelés) lehet vele elérni. Én naponta 7 kmt gyalogolok.
12/12 anonim válasza:
Egyébként én év elején futottam 2 hónapig. A nulláról kezdtem, és majdnem eljutottam az edzésterv végéig. Sajnos a térdem feladta a küzdelmet, de a lényeg, hogy én e miatt hagytam abba a dohányzást. Január óta nem gyújtottam rá, mert tudtam, ha rágyújtanék még ennyire sem bírnám a futást. Én nem szedtem fel szerencsére egy kilót sem, gondolom a rendszeres futó edzés miatt. Most már nem is hiányzik, igaz addig is csak fél dobozzal szívtam naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!