Fogyni szeretnék, ez segíthet? (Lent)
Sziasztok!
szeretnék leadni 4-5 kg-ot majd ha sikerül akár többet is de nekem az is elég lenne. 158 centi vagyok 16 éves és 58 kg 52 voltam de a télen felszedtem magam. már próbálkoztam de sehogy se jött össze bár nem is volt nagy az elszántság.
Diétázni nem nagyon tudok mivel sulis vagyok és nem nagyon szeretnék csak zöldségeken élni suliba meg mindig zsemlét viszek.
Most Norbi kiképzés dvd-jére tornázok meg még akarok egyet hogy cserélgessem.
Egy hónap alatt lemenni 2-3 kg hogyha tornázok heti 5 napot és este nem eszek, és napközbe se eszek hizlaló ételeket?
A kulcsszó a rendszeresség, mint étkezés, mind mozgás terén.
Leírom lényegretörően, tömören, mire kell figyelni.
Naponta igyál 2-2,5 l vizet, ha szereted ihatsz valamilyen gyógyteát is, de ne ízesítsd. Az üdítőkeg felejtsd el, tele van szeméttel, amire abszolút nincs szükségünk. Persze, néha belefér egy kis gyümölcslé, de házi, frissen facsart legyen. Én ma pl. almalevet ittam, anyukám sütött és mielőtt megárolta az almát kinyomta a levét. Nagyon finom volt, kicsit fahéjas, pont ahogy szeretem, a bolti almalé néven gyártott lötyi meg sem közelíti ezt. Tehát ilyesmi, otthon készült gyümölcslevet néha lehet inni.
Naponta 5x egyél kisebb adagokat. Reggelire bőségesen ehetsz, hogy jól lakj, ilyenkor érdemes szénhidrátot fogyasztani pl. zabpehely, vagy tk. kenyérből szendvics zöldségekkel. Tízóraira mradhat a szendvics, hiszen kell az energia a suliba, de lehetőség szerint cseréld le a sima zsömlét magvas vagy valamilyen egészségesebb zsömlére, és csempéssz bele a felvágottan kívül némi zöldséget (pl. egy salátalevél, vagy pár szelet paprika stb). Ebédre edd nyugodtan azt, ami van, levest ehetsz nyugodtan, az nagyon egészséges. Ha a második zsírosabb, hízlalóbb étel, egyél a levesből kicsit többet, így kevesebbet fogsz enni a hízlalóbb másodikból. Lehetőség szerint legyen a tányéron zöldség is, zöldköret, saláta vagy főzelék formájában. Uzsonnára csak könnyed kaját egyél pl. natúr joghurt, kefir, zöldség, gyümölcs stb. Vacsorára pedig kerüld a szénhidrátot, inkább fehérjét egyél, pl. tojás, hús, túró stb. mellé zöldségek.
Estére már nem jó gyümölcsöt enni, mert megerjed a gyomorban, ami nem egészséges.
Heti 0,5-1 kg fogyás az egészséges, de e kisebb súlyfelesből lassabban indul be a fogyás többnyire. Ezért nem kell aggódni, ha az első hét után nincs látványos változás. + Használj centit is, sokszor látszik már a változás centikben, amikor kilókban még nem, vagy csak alig.
És végülis fontosabb, hogy hogy nézel ki, mint, hogy mit mutat a mérleg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!