Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Visszahíztam, mit tegyek?

Visszahíztam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy éve a nagykönyv szerint fogytam le 10 kilót, 172 centi mellé 59 kiló voltam végül és így egész nyáron tök jól éreztem magam. Minden nap futottam, bicajoztam 1-2 órát, szerettem is, egészségesen kajáltam. Örültem a fejemnek. Aztán szeptemberben egyetemista lettem, egész nap bent vagyok a suliban reggeltől este 6ig általában, így nem bírok normális kajákat enni. Este hulla vagyok, nincs kedvem mozogni. Hétvégén szórakozom meg tanulnom is kell, de a tanulás automatikusan kajálási igényt vált ki. Igencsak sokat eszem. Másrészt meg mostanában olyan szar idő van odakint, nem tudok/nincs kedvem ilyen hidegben és lucsokban sportolni. Eltelt több, mint fél év, és kb ott vagyok, ahol egy éve kezdtem, 68 kilónál. Elkeserít, hogy hiába volt az egy évvel ezelőtti erőfeszítésem. Nem akarom elfogadni ezt így, tudom, hogy változtatni kell, de nem tudom, mit tehetnék. Egy éve könnyebb volt. Mit? Mit tegyek?... :(
2012. ápr. 15. 01:22
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon jól tudod, hogy mit kellene tenned, de ha kifogásokat keresel, akkor találsz is. Ha ennyire lusta vagy/"nincs időd" mozogni, akkor egyél napi 1400-1500 kcal-t, maximum majd lógni fog a bőröd.
2012. ápr. 15. 02:16
 2/9 anonim ***** válasza:

alap gondok lehetnek.

szerintem a sportra úgy tekintesz,mint egy szükséges rosszra,amit csinálni kell ha fogyni akarsz.

a többség viszont az egészségéért sportol,az élete természetes része.

az meg,hogy csak az utcán bírod elképzelni az edzést,igencsak fantáziátlan hozzáállás.

egyébként meg nem volt hiábavaló az erőfeszítésed,mert a hozzáértést sikerült megtanulnod valószínűleg,csak el kell ismételned és fontossági sorrendet,rendszert felállítanod.

2012. ápr. 15. 02:19
 3/9 Christian Death válasza:
20%
Ez azert van mert nem te kerested meg a penzed,elj kevesebb penzbol ne kerj a szuleidtol annyit, akkor nem birsz majd magadnak annyi kajat venni, hiaba ennel ha nincs mit, es lassan megszokod a keves etelt es nem is fogsz ehenhalni.
2012. ápr. 15. 03:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Megértelek, én is az egyetemi évek alatt híztam meg.

Aki szerint ez kizárólag lustaság, az valószínűleg sosem járt (olyan) egyetemre, ahol tényleg a tanulással telik az idő, ami meg marad, azt az ember kb. hullaként tölti, mint egy zombi. Én mondjuk csak a vizsgaidőszakokban voltam így, nem az egész évben, de az is épp elég volt sajnos.

Az államvizsga 10 hetében több, mint 60 kilósra híztam a 165 cm-hez, előtte még csak meg sem közelítettem soha.

Viszont sajnos tényleg így lesz ez, és mivel most kezdted az egyetemet, valószínűleg, el is tart egy ideig. Ezért azt tudom tanácsolni, hogy legalább a szorgalmi időszakokban figyelj jobban oda. Ha nincs időd/kedved futni kinn (megértem), akkor benn mozogj valamit. Jobb időben sétálj, kirándulj nagyokat.

Ne az evésen járjon egész nap az eszed. Vigyél az egyetemre mondjuk egy (ha sokáig vagy) két szendvicset, és pl. ne fornettiket vásárolj reggelente. Apróság, de rengeteget számít. (Ez is tapasztalat...)

Hétvégén pedig "pótold" a normális étkezést, csináld, ahogy tavaly lefogytál.

Nyáron, meg minden hosszabb szünetben pedig még jobban.

Így azért szinten lehet tartani valamennyire.

2012. ápr. 15. 07:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Atyám, de keresed a kifogásokat!

Egyszerű: csoki, csipsz helyett almát, narancsot, stb. egyél (jóval olcsóbb), cukros lötyik helyett víz.

Nincs naponta 40-45 perced úszni, v futni? Esetleg nem BKV, hanem amennyit csak lehet, gyors gyaloglás...

Képzeld, unokabátyám naponta 8-tól este fél 7-7-ig dolgozik, és utána még van ideje elmenni futni, vagy bringázni, mégpedig azért, mert kívánja, és szereti. Hidd el, csak nekiállni nehéz, utána már rászoksz és könnyebb lesz.

2012. ápr. 15. 09:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

Ha pesti vagy, tudok ajánlani valamit. Vannak kuponos oldalak, ahonnan akiósan lehet rendelni elég sokféle bérletet pl. kondibérletet is. Ha ilyenkor rendszelsz bérletet, jóval olcsóbban juthaszt hozzá, mint egyébként és még a rossz idő sem szabhat gátat a mozgásnak.

Tanulás közben ennél valamit?! Legyen az zöldség vagy gyümölcs. Eszel is, de egészséges is.

Az pedig, hogy reggeltől estig alig tudsz enni, főleg egészsséges kajákat nagyon nem jó. És nem csak a súlyod szempontjából, az egészséged is kockára teszed ezzel.

Reggel, amikor felkelsz reggelizz meg nyugodtan, inkább kelj fel 10 perccel hamarabb, de ne indulj el reggelizés nélkül.

Csomagolj magadnak kaját pl. tízóraira egy kisebb tk. szendvics, sonkával, zöldségel, ebédre esetleg salátát, fehér hússal (vagy ha az egyetemi étterembe kajálsz az is jó, de válassz egészségesebb ételeket), uzsonnára vigyél gyümölcsöz vagy zöldséget apró darabokra vágva. Este pedig vacsorázz meg otthon nyugodt körülmények között, lehetőleg fehérjét és zöldséget válassz vacsorára. A napi 2-2,5 l vízről ne feledkezz meg!

Emellett hetente 3-4x legalább 30-40 (de inkább 40-50) percet keress magadnak, amikor tudsz mozogni.

Bár, nagyon úgy tűnik a kérdésből, igazából a kifogásokat keresed. Amit írtunk nagyjából mind betartható, ráadásul sokat tennél vele a egészségednek, ezáltal az alakodnak is. De ehhez akaraterő és kitartás kell, erről viszont csak te tudsz gondoskodni magadnak!

2012. ápr. 15. 10:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Amúgy pedig nem kifogásokat keresek, hanem problémáim vannak. Egyszer már megcsináltam, rohadt jól néztem ki, amit sokak sosem tudnak elérni. Gondolom nektek mindig minden simán megy. Ugye.

2012. ápr. 15. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, én értem amit mondasz. De azért 10 kiló felesleg az elég sok. Mondjuk úgy az 5. feljött kilónál nem gondolkodtál rajta, hogy valami nincs rendben az "új" életviteleddel? A másik, hogy nem periodikusan kell diétázni+mozogni, hanem egy olyan életmódra váltani ami tartható életed végig.
2012. ápr. 16. 10:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Én ide többet nem teszek fel kérdést, az is biztos..

1: Csak és kizárólag vizet iszom kb mióta van annyi eszem, hogy döntsek.

2: Nyáron nem volt semmi bajom, és szeretek sportolni, régebben is sokat sportoltam, napi 1-2-3 órát, viszont ez nekem csak a szabad levegőn megy, bent vagy edzőteremben utálok. Épp most voltam beteg, és nem szándékozom visszaesni, amíg kabát kell, nem megyek futni.

3: a kaját otthonról hozom, az egészséges, és alig költök ezen kívül, bár azt szar kajákra.

4: nem fogok ide többet kérdést írni, nyugi, megoldom magam. Kicsit rosszul esnek a rosszindulatú válaszok és hogy védenem kell magam. A normális válaszokat köszönöm.

Amúgy pedig 172 centihez 68 kiló nem annyira durva, hogy fejre álljak tőle. Persze itt olvasgatva láttam, hogy sok 170 centis 55 kilós lányka ír ide, főleg a "hány kiló vagy ennyi-meg-ennyi centihez" típusú kérdésekből tudom ezt, könyörgöm, miért?! Örüljenek a fejüknek és foglalkozzanak kicsit fontosabb dolgokkal.

2012. ápr. 16. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!