Megzabáltam több mint 2600 kalóriát reggelire?!
20 éves lány vagyok. Hosszú koplalásos időszak után(emésztőrendszeri betegség miatt, nem direkt)szó szerint KÉPTELEN vagyok abbahagyni az evést. Hiába leszek rosszul, utána nem is tudok már aznap enni, de felfalok mindent.
Ma reggelire megettem 4 kiflit margarinnal,10dkg sonkával,10 dkg sajttal, paprikával salátával, majonézzel, aztán megittam 2 bögre kávét tejjel, és majdnem két csomag 150 g-os vaníliás karikát...
Pedig már tegnap este elterveztem, hogy na majd mától diétázok...hát ez lett a diétából...
A betegségem óta fél év alatt vagy 20 kiló jött rám! Nem tudom mit tegyek, úgy érzem már függő vagyok, olyan is előfordul, hogy szó szerint remegek, és ideges vagyok amíg nem jutok kekszhez. Mindennap meg kell ennem egy csomaggal...Annyira félek, hogy hatalmasra hízok, még betegebb leszek, esetleg jön valami más, pl cukorbetegség ezek miatt a kontrollálatlan zabák miatt...
Kérlek szépen, adjatok tanácsot, mit tegyek, hogyan szálljak ki, úgy érzem, emiatt megy tönkre az egész életem...már nem merek társaságba járni, kimozdulni,munkát keresni, csak itthon ülök egész nap, épp csak a boltig megyek el(jól feltankolni kajából, de már az eladók is furán néznek, hogy kinek viszem az ipari mennyiségű édességet,kaját,pékárut mindennap), annyira szégyenlem magam a súlyom és a zabalás miatt.
Tudom h rossz, de nem bírok kiszállni! Az meg a másik, hogy minden pénzem elmegy ezekre, már ott tartok, hogy eladom a dolgaimat, hogy legyen miből finanszírozni a zabát!
Annyira megvetem és rosszul érzem magam, tök bűntudatom van, és megint az a vége, hogy a zabálásba menekülök(aztán az öngyilkosságot tervezgetem, majd elhatározom hogy holnaptól diéta, de másnap kezdem elölről a zabát!!)
Ma másfél órán át zabáltam, több mint 2600 kalóriát, és nagyon rosszul vagyok...segítsetek!(hányni nem tudok, és nem is akarok!)
*nem magamtól koplaltam.
Bocsánat, hülyén írtam az előző kommentet!
Természetes, hogy zabálsz, hisz tök kivagy éhezve (én hasonló cipőben járok, csak anorexia n.-ból való gyógyulás az oka).
Pár tipp, ami nekem bevált:
- előre tervezd meg, mit eszel
- csak kevés édességet tarts otthon, így hiába falnál
- ha erre megy rá minden pénzed, vegyél ki 1 napra valót, a kártyát pedig add oda vkinek (h ne tudj feleslegesen vásárolni)
- ezek értéktelen vackok, még jó, h be tudsz zabálni belőlük, hisz egekbe nyomják a vércukrot, aztán meg tök hamar éhes leszel
- én a falatnyi méretű dolgokkal (keksz, fornetti mini, princess mini, kis külön csomagolt csokik, stb.) vagyok így, h eszem, mert á, kicsi, meg eteti magát, aztán hopp lement pl. fél doboz merci (a beegségből kifolyólag ugye több, mint egy évig alig rágtam, és most olyan eszméletlen rághatnékom van, ezért is tudok csomó falatnyi dolgot megenni)
- helyette eszegess olajos magvat, kis falatokra vágott gyümölcsöt, bogyós gyümölcsöt - elhiteted, h fú, de sokat ettél, közben kalóriában nem
- édességre vágysz, mézezd meg kicsit a gyümölcsöt, egészségesebb, mint a cukros cuccok armadája
A kiéhezettség igaz volt, de már több mint fél év eltelt, már jócskán nem éhezem...
Az elején sokat nyugtattam magam, hogy jaj sokat szenvedtem, megérdemlem hogy kicsit elengedjem magam, de ez már nagyon elfajult, felülkerekedett rajtam és már nem is vagyok önmagam, csak egy észnélküli ösztönlény, akit csak az evés érdekel...
Tényleg elveszítettem az érdeklődésemet mindnenben, haragszom mindenre és mindenkire, és másért sem élek, csak hogy ENNI ENNI ENNI...többet és többet.
Ez az egész..felőröl..
Szerintem neked nem kell pszichológus, egyszerűen agyban döntsd el, mit szeretnél elérni. Milyen alakot, milyen életet. Kezd el azzal, hogy menj el tegyél hosszú-hosszú sétákat, majd kezdj el kocogni egy közeli parkban, vagy ha sötét van már a környéken. Utána jutalmazd magadat egy gyümölccsel vagy egy kis joghurttal.
Kezdj el mozogni! Az se baj, ha csak gyors séta lesz belőle, de csináld legalább 2 órán keresztül és közben terveld ki, milyen egészséges kajákat fogsz enni! Számold is ki napra a kalóriákat és írd is le kis füzetbe!
Tudod mit?
Ma este kezdj is neki este, vegyél egy 2 órás nagy sétát!
"Ezután kb fél év alatt leadtam 40kg rendszeres sportolással illetve naponta kb 700kcal-t ettem"
Lehetőleg ne ezt a példát kövesd, mert ez a másik véglet, a koplalás, ami ugyancsak egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!