Valahol azt olvastam, hogy egy nap 90 gramm szénhidrátot lehet bevinni. Igaz ez?
Pl.: 168 cm magas, szellemi tevékenységet végzõ, különösebb fizikai terheléstõl mentes nõ ideális testtömege: 58 kg, napi energia szükséglete 58 (kg)*35 (kcal) = 2030 kcal
szénhidrát szükséglet (55 energia %): 2030*0,55 = 1116,5 kcal
szénhidrát szükséglet grammokban kifejezve: 1116,5 / 4 = 279 g
Én simán betartom a napi 60 grammot.
Mondjuk úgy, hogy nem eszek mocsok müzlit, ami az egész szénhidrát. Hanem mondjuk táplálóbb reggelit eszek.
2 db 50 grammos barna-kifli, darabonként 20 g szénhidrát.
A többit gyümölcsökből viszem be.
Illetve nem eszek pl köretet.
Ez a számolgatás úgy hülyeség ahogy van. Nekem pl az egyik számolgató kalkulátor azt dobta ki, hogy 170 centimhez, és 56 kg-omhoz az 1650 kcal az ideális, és 1150-re kell lecsökkenteni ha apránként fogyni szeretnék.
Egyszerű: hagyd el a műzlit. A puffasztott, hamlettes dolgokat. Kétszersült még rosszabb. Teljes kiörlésű kenényr max ha nagyon akarsz pékárút, amúgy meg simán beviheted gyümölcsből, zöldségekből stb.
ja és zöldséget sem eszel? ugyanis... hm annak is van ugye chtartalma.
miből áll az étkezésed? 2 ilyen kifli, 2 kisebb alma és négy kiló színhús, vagy mi?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!