Szerintetek mi a helyes táplálkozás?
Mindenből enni ésszerű mennyiséget.
Azt, amit egyesek csinálnak, például a vegetáriánusok, hogy kizárnak egy ételfajtát a táplálkozásukból, kifejezetten károsnak tartom. Szerintem mindenből enni kell - egy keveset.
A helyes táplálkozás nem olyan egyszerű dolog, hogy most ezt szabad enni, és ezt meg nem. Az igazán jó megoldás, ha beszélsz egy szakemberrel, egy dietetikussal, aki személyre szabott tanácsokkal fog ellátni.
Illetve érdemes sokat olvasni a témában, sőt ha van türelmed számolgatni a bevitt kalirákat, abból igen hasznos információkhoz juthatsz.
Itt találsz egy letölthető anyagot, amiben sok érdekes dolgot olvashatsz a témáról, és kapsz egy személyre szabott ajánlást is:
Ha azt eszed, amit megkívánsz. Ha az életviteled, életritmusod normális és a gyerekkorod alatt kellően hozzászoktál a változatos táplálkozáshoz, akkor mindenből fogsz enni, amire szükséged van.
A paleolit egy divat. Az alapelvek (talán) még elfogadhatók, de sarkított nagyon.
Ha "rendes" elveket akarsz betartani, akkor azt úgy nézhet ki, hogy "minél kevesebb cukor, stb.", de kompletten kizárni valamit kár, felesleges és úgyis betarthatatlan.
cukrot zárd ki! (javaslom a Cukorblues c. könyv elolvasását)
fehérje dúsan étkezz, telített zsírokat kerüld, mindenből a legtermészetesebbet válaszd
igyál sok vizet!nem kellenek sem a teák(max zöldtea), sem a gyümölcslevek(!!),üditőket már meg sem említem
Amitől nem leszek beteg.
Szerintem nincs olyan, hogy egy igaz és követendő út, mindenkinek magának kell megtalálnia a megfelelő táplálkozást (akár szakember segítségével). Alapelvek vannak, persze, érdemes ezekre odafigyelni, de az étkezés egészséges esetben nem csak szigorúan vett táplálékbevitel. Élvezni is kell az ételek ízét, sokszor pedig társasági esemény egy ebéd vagy vacsora, ami a léleknek is jót tesz. Ép testben, ép lélek - szerintem nem kellene kettéválasztani.
En a 3-2-1 szabalyt tartom a helyes taplalkozas alapjainak.
3 - Nem vasarolok semmi olyat aminek legalabb harom osszetevojérol fogalmam sincs mi lehet.
2 - Ha hus, akkor legyen minnél kevesebb laba, csirkét, halat nyugodtan, 4 labuakat (sertés, marha stb) kevesebbet eszem, hébe hoba.
1 - Naponta legfeljebb egyszer eszek vagy iszok olyat aminek minden nyelven ugyan az a neve (pl pizzat kolaval nem :) )
Szerintem a paleolit. Eddig csak jót hallottam róla. A baj vele csak annyi, hogy a hús előállítása nagyon megterheli a környezetet.
Elvi bajom van a "mindenből egy kicsit" típusú mindenevéssel. Mi alapján döntöd el, hogy mi számít a "minden"-be? Ez teljesen szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!