Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen a helyes táplálkozás?...

Milyen a helyes táplálkozás? Ti miket szoktatok enni?

Figyelt kérdés
Életmódot szeretnék váltani. A célom egyrészt a fogyás, másrészt hogy jól érezzem magam a bőrömben. Az alapokkal tisztában vagyok, reggel+délben inkább a szénhidrát, este csak fehérje, emellett sok víz és gyümi+zöldség. A gondom az, hogy nem tudom, mit egyek ahhoz, hogy eredményes legyek. Ti miket szoktatok enni reggelire, ebédre vacsorára? Olvasgattam régebbi kérdéseket, de mindenki annyi mindent ír. Mit tanácsoltok?
2011. márc. 11. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Anno biológián egy ilyen ábra volt a könyvünkben: [link]

Szerintem ha ezeket az arányokat tartod étkezéskor, az jó az egészségednek. Mindent kell enni, csak valamiből kevesebbet.

Nem tudom, mennyire ismered a tested. Furán hangzik, de én pl. már megérzem, mit kíván. Nem azt, hogy az ízlelőbimbóim mit kívánnak (csokit, csokit, csokit :D), hanem a szervezetemnek mire van szüksége. Ez a képesség kifejleszthető és rengeteget segít az egészséges életmódban.

2011. márc. 11. 23:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Első! Köszi!:) Második, ez elég fura nekem. Jelenleg is ezt csinálom sajnos, és nem érzem jól magam.
2011. márc. 12. 00:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Leírom én, hogyan szoktam enni:

1. étkezés: zsemle csirkemellsonkával, 2 dl tejjel + zöldségek vagy 40 g zabpehely tejjel, egy kis mogyoróval, pici mézzel

2. étkezés: 30 g mogyi (ha zabpehely volt, akkor csak 20, mert 10 g ment a reggelibe, 1-2 alma (ezt is lehet egyébként zabpehelybe rakni)

3. étkezés: 50 g csirkemell, 30 g rizs, 60 g borsó, savanyúság

4. étkezés: ugyanaz, mint a 3., igazából ez az ebédem, csak feleztem az adagot, így két étkezés lett belőle

5. étkezés: egy natúr joghurt, ha reggel nem zabpehely volt, akkor azt a pici mézet ebbe rakom vagy fűszeresen eszem pl répát mártogatok bele, ritkán eszem édesített joghurtot

6. étkezés: 2 tojás, csirkemell, sali

2-3 óránként eszem, heti 3x intervallum edzést tartok szobabiciklin. Jelenleg 165 cm vagyok 64 kg, eddig ment ezzel a sémával a fogyás (illetve eddig 5 étkezés volt, csak most már az ebédet ugye kettőbe vettem - megyfigyelésem: így sokkal jól lakottabb vagyok egész nap, mint mikor egyszerre ettem meg :D). Ezt az étrendet a saját adataimhoz állítottam össze, tehát magadnak is át kell számolgatni, miből mennyi kell, de kiinduló pontnak szerintem jó.

2011. márc. 12. 08:10
 4/5 anonim ***** válasza:

reggeli: teljes kiőrlésűkenyér, sovány sajt, pulyka-csirkemellsonka, sovány sajtok (pl mozerella)zöldségek

tojás, rántotta kevés olajon, gombás,-husos,-tojásos,-sült zöldséges melegszendvics, zabkása, zabpehely, tejjel/joghurt/kefír, túró, gyümölcsök, tea, zöldséglevek, zabpelyhes sütik, kekszek,

tízórai, uzsi: zöldségek, gyümölcsök, pár szem pufirizs, korpovit keksz egy pohár joghurttal, 1-2 sz sajt, sonka

ebéd: könnyebb levesek (tojás, paradicsom, karfiol, zöldség, pulykaragu stb) köretnek rizs, köles, főtt! krumpli, durumtészta, feltét sovány husok, csirkemell, csirkecomb, hentestokány pulykából, gomba-tojáspörkölt, natút szeletek, zöldségfasírt(lehetőleg tepsiben sütve) tojás, gombapörkölt, főtt hús, zöldségek(párolt, saláták) csalamádé, cékla, savanyúkáposzta, uborka

főzelékek( spenót, sóska, lencse, bab, borsó)

vacsi: túró, kefír, joghurt, zöldség, gyümölcs (banánt, szőlőt már reggel) hús, hal, tojás, zöldségleves

2011. márc. 12. 08:12
 5/5 dudiska válasza:
Ha mértékletesek vagyunk mindenben(evés,ivás)zsíros ételeket,pl:lángos,fánk,édességek,húsok mindenféle,megehetjük.És persze a mozgás,hasznos tevékenységre gondolok.Kertészkedés(ha van)megmozgatja az egész testet,ráadásul hasznos!Ha csak ül az ember egész este (nyáron)tv,gép előtt,úgy nem ér semmit a diéta.
2011. márc. 12. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!