Mit csinálnátok a helyembe?
Az a problémám, hogy fogytam de talán sokat..nem koplaltam csak kevesebbet ettem 1év alatt közel 20 kg-t és most 50 kiló alatt vagyok 18 éves léttemre, tudom hogy híznom kellene, de viszont ha többet mutat a mérleg képes vagyok nem enni..De fejben tudom hogy kellene... [orvoshoz nem szeretnék menni]egyedül hogy oldhatnám meg?
csak normális válaszokat légyszi
Szia!
2 éve van étkezési zavarom, anorexia-ill. túlevéses zavar keveréke. (hánytatni kb. 10szer hánytattam meg magam életemben)
Ha meglátom, hogy egy "bezabálás" után többet mutat a mérleg, hülyét kapok, és képes vagyok 5-7-9 napig almanapokat/300 kcalos napokat csinálni. + 1 víznap természetesen a bezabálás után.
Ugye tudod, hogy a mérleg mást mutat:
- ha este, ha reggel méred magad? Este több, a megevett & megivott cuccok miatt.
- reggel mindig pisilés, széklet után állj rá a mérlegre, úgy hogy nem ittál előtte, nem reggeliztél előtte
- ha többet eszel, főleg szénhidrátot, az vizet köt meg. Nálam a falásrohamok főleg szénhidrátból vannak (csoki, stb, a zsíros dolgokat utálom) amik RENGETEG vizet kötnek meg. 1 gramm ch 4 gramm vizet köt meg.
Falásroham után nálam persze hogy többet mutat a mérleg, mert bennem van a megevett kaja, a salakanyagok, béltartalom + a megkötött víz. Tisztában vagyok vele, hogy az a + 4 kg amit mutat a mérleg, az nem zsír, csak víz + béltartalom.
Mégis kontrollálnak a számok... és nem nyugszom addig, amíg a felesleges megkötött víz le nem megy rólam. Szóval ügyelj arra, mikor méred magad! Ja és mindig ugyanazon a helyen mérd, mert nálam a padlószőnyeg miatt csal:D A szobám egyik részében 1 kg-mal többet mutat, a másik részen 1 kg-mal kevesebbet, gondolom a szőnyeg süppedése miatt.
Ha szeretnél hízni, de nem akarsz orvost, esetleg beszélj szüleiddel, barátaiddal. Ha velük se akarsz, akkor jól mondta az előző.
1. kidobhatod a mérleget
2. ne mérd magad naponta. Egyezz ki magaddal, hogy minden másnap méred csak magad, de mindig reggel, nagywc után, mielőtt reggeliznél.
3. Ezt csináld 1 hétig. Utána mondd magadnak: "most csak 3 naponta fogom magam mérni"
Ezt meg tudnád csinálni, vagy ez sem menne?:/ Ha ez megy, akkor oké, mert csak 2-3 naponta látod a számot a mérlegen, ami kontroll alá von.
Utána majd menni fog a heti 1 méredzkedés is.
Vagy ez sem menne? :// írj! Ha kell bármiben segítség, szólj.
köszönöm az eddigi válaszokat.
igen csak az a baj, hogy elhatározom hogy hízni fogok, mert meglátok egy képet magamról és vékonynak találom lábaim stb stb. erre ha sikerül nagy nehezen hízni 1-2 kg-t akkor meg uristen híztam nem eszek... és ezek az ellentmondások-.- kikészítenek
Pedig jó lenne, ha orvoshoz mennél, mert kórosan alacsony a súlyod ezek szerint.
Pontosan tudom, milyen nehéz elfogadni a hízást, jelenleg én is ezzel szenvedek. Anorexiás voltam, most bulimiából mászok ki (már 4. napja no falásroham, no hányás), és nekem is hízni kéne la. 5 kg-t, de nem merek.
Ha tudnám, h nem húzzuk vissza egymást, próbálhatnánk együtt, de félek, h anorexia lenne belőle megint. Sok sikert!
2. válaszoló vagyok: lehet ami feljön 1-2 kg, az csak megkötött víz. Mert + 9000 kcal 1 kg. Ahhoz hogy 2 kg ZSÍRBAN feljöjjön + 18000 kcalt kéne bevinned.
Ez nem úgy működik, hogy te most megeszel egy nap 4000 kalóriát, mondjuk 1800 a napi szükségleted, és akkor van +2200 amit zsírként raktároz. A szervezet nem tudja az összeset, és egyszerre hasznosítani. Mondjuk ebből a +2200-ból 600 raktárózódik zsírban.
Olvastam, hogy 1 nap alatt hiába viszel be 10000 kalóriát akár, nem hízhatsz 1 nap alatt, hiszen a szervezet nehezen emészti meg, nem tud mind raktározódni, és felhasználódni. Ezért sem indul meg a hízás 1 hét alatt. Mondjuk elmész nyaralni, és mindenféle helyi specialitást megkóstolsz, nem hízol 5 kg-ot zsírban, mire hazajössz, csak mondjuk max. 1 kg a zsír, a többi az víz + beltartalom.
Huzamosabb idő kell a hízáshoz.
Amit felszedtél 1-2 kgot szerintem az csak megkötött víz volt, ami le is ment azzal hogy utána abbahagytad az evést.
A ruháidon éreznéd gatyán, ha feszülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!