Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Néhány fogyókúrás kérdés (? )

Néhány fogyókúrás kérdés (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég sok kérdésem lenne, de fontos, hogy választ kapjak rá.

Szóval 15 éves lány vagyok idén ballagok.

Nem vagyok túlzottan körvér, inkább úgy mondanám van rajtam felesleg. Mindig is zavart hogy van rajtam felesleg, de erre rákontrázott az is, hogy a fiú osztály társaim viccből (tényleg viccesen jegyzik meg) mondják, hogy 'ú mekkora a combod' meg mikor felmegyünk a lépcsőn és fáradtan leülök mondják hogy 'talán le kellene fogyni'meg a bátyám is midnig ezzel cukkol hogy dagi vagyok. Plusz az is ott van hogy a legjobb barátnőm a suliba nagyon nagyon csinos. Csinos a feneke, a combja stb.

Úgy döntöttem hogy fogyókúrába kezdek. De felemrült bennem néhány kérdés.

1. Az utcán szélén van egy pálya ami 450 m-es plusz míg oda meg vissza futok az 250 m. Mennyit kell lefutnom (kört a pályán) hogy valamennyi lemenjen és milyen rendszerességgel? elég naponta egyszer vagy reggel este menjek?

2.Igaz hogy a lassú futással megy le a zsír a gyors futással pedig izmosodok de zsír nem megy le?

3. Milyen gyakorlatokat ajánlotok még has, com és fenék formáláshoz?

4. Nem vagyunk egy gazdag család van hitelünk és a havi jövedelemből is épphogy kijövünk egy hónapra. A család a fehér kenyeret eszi és anyának nincs arra plusz pénze hogy nekem barna kenyeret meg ilyesmit vegyen. Ásványvizet vesz nekem (úgy tudom az egészséges) kóla meg ilyesmi helyett de akkor mégis mit ehetek? A meleg szendvics az mennyire káros. Igaz hogy ha a fehér kenyeret barnára pirítom akkor nem olyan 'káros'? Illetve vasárnaponként anyukám húslevest csinál meg másodiknak vagy rántott húst körettel vagy pörköltet stb. Gondolom a pörköltet azt nem ehetem meg, de a rántott húsról is le kell mondanom (kedvenc kajám)? Illetve köretből melyik az egészségesebb: a törtkrumpli vagy a rizs? Naponta max hányszor ehetek, hogy hatás az látszódjon?

5. A csípőmön is van ilyen kis fogni való, de tényleg kicsi bele lehet csípni. Azt milyen gyakorlattal tüntetem em?

6. A gyakorlatokat milyen mennyiségben kell végezni?

Ballagásomra szeretnék kicsit fogyni a combomból, de a fő cél, hogy nyárra jobb legyen az alakom.

Köszi annak aki végig olvasta, nagyon hálás vagyok!!

15/L

2012. márc. 27. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát ez hosszú lett. Na kezdjük.

1. A lényeg hogy folyamatosan szoktasd hozzá magad a futáshoz, érezni fogod hogy mennyit bírsz. Egy nap elég egyszer, és ne a hét minden napján menj el, pihenőt is iktass közbe. Ha eddig nem futottál akkor mindenképpen eredményesen hozzájárul a diétához bármekkora is a táv.

2. Az utóbbi években eléggé elterjedt ez a zsírégető pulzustartomány ami elég nagy hülyeség is. A zsírégetés döntő többségben nem az edzés alatt történik. Úgy fuss ahogy jólesik.

3. Gyakorlatokat rengeteget találsz a neten is, csak próbált kerülni a profitorientált oldalakat. Hasra kezdésként tökéletes a hasprés (nem felülés!!).

4. A graham vagy teljes kiőrlésű, barna kenyér igaz drágább valamivel de sokkal egészségesebb. De mint írtad ez kilőve. Ezért figyelj nagyon a mennyiségre, mindenképpen csökkentsd le a kenyér fogyasztásod, hanyagold a zsíros ételeket. DE lényegében mindent megehetsz, nem kell eltúlozni a diétát, csak mindent mértékkel egyél, és próbáld meg kiszámolni miben mennyi kcal van és maradj pár száz kcal-val a szükségleted alatt. Természetesen fogyás esetén ezt korrigáld.

5. Nem létezik helyi fogyás, így ezzel ne is próbálkozz, mindenhonnan fogyni fogsz és onnan is el fog tűnni.

6. A mennyiséget akkor fogod érezni ha elkezded az edzést, érezni fogod hogy mi a megterhelő és mi az ami nem.

Remélem segítettem.

2012. márc. 27. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:
nyugodtan
2012. márc. 27. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Futás után amikor hazaérkezel ne igyál meg egy liter ásványvizet hanem várjál minimum 25-30 percet!!
2012. márc. 29. 12:10
 4/4 Tegmama válasza:

Szia!

Gábor kimerítően írt a sportos részről, csak annyit tennék hozzá, hogy ha már az emeletre feljutástól is elfáradsz, akkor célszerű lenne gyaloglással kezdeni, aztán persze jöhet a futás!

Kaja: a rántott húsból egyél nyugodtan, és eheted a pörköltet is – de próbáld meg kihagyni belőlük a zsíros részeket. Valamint ebből a szempontból tök mindegy a törtkrumpli és a rizs közötti különbség, főleg, hogy nem tudjuk hogy készíti édesanyád. Ahogy a fentiekben olvashattad majdnem mindegy mit eszel, tényleg a mennyiség a meghatározó: próbáld meg úgy, hogy ha eddig tele szedted a tányért, akkor most szedd háromnegyedig, egyél sokkal lassabban, és hagy abban az evést, ha úgy érzed már nem vagy éhes.

Ez eleinte nehezen megy, tehát úgy hiszem el fog fogyni az a háromnegyed rész is... és talán még éhes is maradsz, de ne egyél többet. A későbbiekben már lehet csak félig szedni a tányért – és ha idáig eljutottál, akkor azt hiszem, hogy már túl vagy a gyalogláson és nem okoz gondot az emelet.

Az ásványvíz jól hangzik a kóla helyett – de még jobban hangzana a saját főzésű tea: ez lehet gyümölcs, zöld, gyógytea, persze cukor helyett édesítővel. És ha nem veszel ásványvizet, akkor talán lehet Neked külön venni megfelelő kenyeret.

Az első időkben nem fogod látni, hogy fogytál-e, de remélhetően jobban fogod magad érezni. A többi pedig jön utána.

A gyakorlatokkal kapcsolatosan – mivel iskolába jársz elérhető számodra a tornatanár. Érdemes lenne bizalmadba avatni, hiszen szakavatott lévén, és mert ismer Téged – személyre szabott gyakorlatokat tud javasolni.

Hirtelen ennyi, de ha van még kérdés: szívesen segítek. Üdv.

2012. márc. 29. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!