Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok lefogyni?

Miért nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok.150 cm és 48 kg.1 éve kb. heti 4-5ször tornázok és szobabiciklizet, és 1 hónapja minden nap futok 15 percet.

Az iskolába eszek 2 szendvicset, amikor hazaérek általában 2 órakor eszek ebédet.Vacsorára vagy egy natúr joghurtot vagy egy kefirt szoktam enni, vagy esetleg norbi update 1-es pudingot.Kenyeret sosem eszek, szendvicset is csak az iskolában.Csak vizet iszok, semmi cukrosat.Nagyon ritkán szoktam enni egy csokit, vagy egy fagyit, de ez tényleg ritkán fordul elő.

A kérdésem az, hogy miért nem fogyok vagy formásodok ezek mellett?A combom tiszta narancsbőr és redőzik rajta a háj.A hasam nagy és ha leülök kitüremkednek a "hurkák", stb..

Mit kéne még tennem?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. márc. 26. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:

A súlyod és a magasságod alapján teljesen normális vagy. Esetleg a szendvicset ne kenyérből, hanem puffasztott rizsből csináld, de fontosabb az, hogy mit tornázol? Formásodni akkor fogsz, ha a zsírod átmegy izomba - ne ijedj meg, ennek a folyamatnak a során a súlyod még gyarapodni is fog, mert az izom nehezebb, mint a zsír. Szóval erősítést csinálj: fekvőtámasz, lábemelés, guggolások. A futás jó zsírégető, de az erősítő gyakorlatok nélkül legfeljebb a lábad fog formásodni tőle.

A hasadat a lábemelés formásítja a legjobban, ugyanez formásítja a combot is. Combra jó még a guggolás.

Az sem mindegy, mit ebédelsz. Mit ebédelsz?

2012. márc. 26. 17:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Nem eszek kenyeret, tudom a zsemle se sokkal jobb, de abból szoktam szendvicset csinálni, meg light toast tenyérből.Azt ebédelem ami itthon van mint egy átlag családnál azokat szokták főzni anyáék.De mindent csak kenyér nélkül eszek.És ha nagyon zsíros vagy cukros a kaja inkább kihagyom.Rubint Réka combformálást csinálok, meg abból a hasra is csinálom a gyakorlatokat csípőre, karra és persze a futás.

2012. márc. 26. 17:28
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Keveset eszel, és valószínűleg nem jót. A narancsbőr legalábbis erre utal. A szendvicsbe mit teszel? Ha jól látom, ebéd után gyakorlatilag nem eszel, 16-19 órát éhezteted a szervezetedet. Ne fuss minden nap (15 perc nem igazán ér sokat), fuss csak 3-szor egy héten, de próbáld az időtartamot növelni 40 - 50 percre. Ha egy hónapja minden nap futsz, akkor mennie kell. Az izom fejlesztéséhez pedig súlyzózni kell, akár saját testsúllyal, azt otthon is megoldhatod. Találsz rá gyakorlatokat a neten, pl. fegyencedzés stb. Nem látom, hogy ennél zöldséget, vagy gyümölcsöt, próbálj meg tízóraira, uzsonnára beiktatni.
2012. márc. 26. 17:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tehetem meg, hogy ebédre salátákat állítsak össze magamnak, vagy külön főzzek.Az iskolába muszáj ennem, mivel ha nem eszek elájulok.És lássuk be, az azért durva lenne ha éthordóból a kis villámmal elkezdeném a suli közepén enni a kis salátám.Azt írtam, hogy szendvicset eszek, ez nyilván változatos, tartalmaz sonkát, párizsit, sajtot, vajat, télen jégsalátát és kígyóuborkát a "zöldségek szezonjában" pedig paradicsomot, paprikát, retket stb.

Vacsorára nem fogok sokat enni, mivel amit este megeszik az ember duplán számít.Tudjátok reggelizz mint egy úr, ebédelj mint egy polgár és vacsorázz úgy mint egy koldus...Általában este szoktam gyümölcsöt enni vagy délután.Ez is szintén az évszaktól függ, de általában 1-2 naponta eszek valami ilyesmit.

2012. márc. 26. 18:07
 5/8 anonim ***** válasza:
mert fehérje nélkül nem épül izom.
2012. márc. 26. 18:09
 6/8 Andizsuzsi ***** válasza:

Tudod az a baj, hogy az egész felfogásod a fogyásról (arról a fogyásról, amikor zsírt veszítesz, és nem izmot, aminek a végén nem a zsírraktárak - narancsbőr marad meg), hibás. Viszont szemmel láthatóan meg vagy győződve az igazadról, pedig látod, hogy hibádzik a dolog, azért kértél segítséget. Úgyhogy döntsd el, hogy mész-e a saját fejed után, amihez jogod van, a te tested, vagy elfogadod, amit itt tanácsolnak neked, akkor viszont ne cáfolj meg minden kritikát, hanem minimum gondolkozz el rajta, illetve olvass utána.

Senki nem mondta, hogy salátát kellene ebédelned.

2012. márc. 27. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Azér, mert nem végzel súlyzós edzést. A futás, torna, bicikli jó, de erőnléti edzés nélkül nem lesz szép feszes a tested. Azon kívül a szervezet előbb izmot bont és csak aztán zsírt, így ha nem súlyzózol akkor nincs oka fenntartani az izomzatot, anélkül pedig csökken az alapanyagcsere is, tehát még nehezebb lesz fogyni.
2012. márc. 27. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy tényleg rosszul étkezel. Gyümölcsöt csak 12 előtt kéne, utoljára enni alvás előtt 3 órával, és igenis dobozolni kellene azt a húdeciki salátát a suliba. Az meg baromság, hogy az esti étel duplán számít.

Nekem van jogom okoskodásra, mert mindent megteszek amit Te nem vagy hajlandó és nagyon szép feszes testem van, semmi narancsbőr. Pedig régen térdig olyan voltam

2012. márc. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!