Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Pár kg kéne csak, de mindig...

Pár kg kéne csak, de mindig feladom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval, nem vagyok kövér, a súlyom teljesen normális, elméletileg a legideálisabb, az alakom se olyan rossz (néha egész jónak is látom), de nem tökéletes, a hasam nem lapos, plusz van egy kis "oldalhájam", de ezek ruhában nem látszanak (pedig nem bő lepleket hordok), csak fehérneműben, fürdőruhában.

Erre tavaly tavasszal döbbentem rá, de már picit késő volt, elkezdtem diétázni (ésszel persze, utánaolvastam, nem 90 napossal meg buta kúrákkal, ezen az oldalon órákat töltöttem), de feladtam.

Azóta többször próbáltam már rávenni magam, hogy idén nyárra végre jól nézzek ki fürdőruhában, januárban sikerült is, fogytam 2 kg-t egy hónap alatt, utána elmentem síelni, és azóta nem megy (még 2, max 4 kg kéne szerintem, mert már ettől sokkal jobb lett). Minden hétfőn elkezdem a diétát, és csütörtök-pénteken feladom, elkezdek zabálni vagy csak simán enni - tésztát, édességet, ilyesmit, amit épp kívánok, így persze nem megy a fogyás, ha este bevágok 2 nagy szelet sajtos kenyeret, sok narancsot, majd csokit, vagy éppen pizzát.

Sportolni sportolok, de ez nyilván nem elég, mondjuk nem hízok, bármennyit zabálok (pl. legutóbb a 4 napos ünnepen), pár nap alatt lemegy. Csak aztán újra kezdődik, és tudom, hogy ez így nagyon nem jó, de nem tudom, egyszerűen a hét elején hatalmas az akaraterőm, de aztán elfogy, elkezd nem érdekelni, mi lesz nyáron a strandon, csak hogy milyen finom a csoki, és hogy milyen jó dolog még kétszer szedni a vacsorából. :S

Pedig abszolúte nem koplalok, 1700 kalóriát eszem (ha betartom), egészséges alapanyagokból, igyekszem több fehérjét, stb., de szénhidrátot is eszem eleget, talán sokallnátok is, de ezzel én amikor betartom, szuperül fogyok, simán meglenne a heti fél kiló. Talán az ízek hiányoznak nem is tudom, meg hogy egyem az itthoni kaját, ne kezdjek el magamnak vacsira rántottát sütni, hanem jó lesz amit kapok, meg hiányzik, hogy jóllakjak, így gyakran telezabálom magam.

És ez a zabálás a legrosszabb, ne mondjátok, tudom hogy mennyire káros és egészségtelen. Pár napig zabálok, aztán visszatérek a diétámhoz, visszamegy a súlyom újabb pár nap alatt, aztán újra zabálás, vagy éppen abbahagyom, és eszem normálisan, vagyis súlyt tartok - ez nekem szerencsére könnyen megy, alapból már két éve nem híztam semmit úgy, hogy múlt tavaszig egyáltalán nem figyeltem a súlyomra, akkor is még a növéssel együtt, mikor volt egy év, mikor nem sportoltam.

Plusz bennem van, hogy egészségesen akarok élni, de ha pl. sokáig nem eszem csokit, utána befalok egy táblával, mértéket tartani se tudok jól (csak annyira, hogy ne hízzak, fogyáshoz már nehéz). Meg a fogyás emiatt nem motivál, mert egészségügyileg tökéletes a súlyom, rendszeresen sportolok, és végülis az átlaghoz képest egészségesebben eszem.

Mit tanácsoltok, hogyan bírjam ki, hogy ne zabáljak be hét második felében? Hogy maradjon meg az akaraterőm, hogy végre lemenjen ez a pár kiló?

Vagy hagyjam a fogyást a francba, egyek rendesen, tartsam a súlyom, senkit sem fog érdekelni nyáron ha nem teljesen lapos a hasam (a sok duci lány mellett)?

Csak az a baj, hogy az arcom nem a legszebb, sose volt még barátom, és mostanában azzal győzködöm magam, hogyha szuper alakom lenne, talán tetszenék a fiúknak... Aztán eszembe jut, hogy nem ettől kell várnom a megoldást, semmi se változik, ha tökéletesen-hiper-szuper lapos hasam lesz is...

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, köszönöm nagyon a válaszokat.

17/L

2012. márc. 24. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell rápörögnöd annyira, a férfiak többsége szereti ha van egy kis husi a csajszin, csontokkal csak a kutyák játszanak :)

Az, hogy nem volt még pasid, ne szomorítson el, sokkal jobb, mintha lenne már 20.

Nem az számít, hogy mennyi zsír van rajtad(egy bizonyos egészséges szintig), hanem hogy mennyire feszes a tested.

Az izmos fenék sokkal jobban néz ki; mint a lapos has ;)

21f

2012. márc. 24. 21:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, sokat segítetett, tényleg nem kéne ennyit rágódnom ezen. :)
2012. márc. 26. 15:55
 3/5 anonim válasza:
nem szabad rágodni csak minden nap csinálj tiz felülést meg 10 fekvőt tiz toloncot vagy fuss egy nap vangy 6-7 percet meglásd jobb lessz ne várj eredményt egy vagy 2 nap alatt szép fokozatosan
2012. márc. 27. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanéz a gondom, mint neked...alapjában véve vékony vagyok és jó alakom van, csak a télen növesztettem egy "kis" úszógumit. Bármennyire is akartam, nem tudtam leadni...most azzal próbálkozom,h mindent eszem, csak sokkal kisebb adagokban. Eddig bevált! :) Jah, és a rengeteg nasit felváltottam vizzel és gyümölccsel.

Nem tartok szigorú diétát, van,h megeszek egy szelet tortát. A lényeg a mennyiségben van. És mozogj!!! Tudom, az elején nagyon nehéz lesz, de egy idő után már megszereted! :)

sok sikert!

2012. márc. 27. 22:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, rendesek vagytok, de pont azt írtam, hogy a mozgással nincs gondom, rendszeresen sportolok, és nem most kezdtem.
2012. márc. 28. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!