Ez mennyire igaz? Félek, hogy bulémiás leszek! Tényleg kell, ha a lelkem vágyik rá?
Belevágtam egy fogyiba 1,5-2 hónapja. Ha valamit meg kell csinálnom, leygen az sulis feladat vagy akármi más, mindig nagyon lelkes vagyok az elején, de aztán a lelkesedésem oda... eleinte (kb. az 1 hónapban) tökre jó volt barnakenyeret enni: tényleg finomabb, mint a fehér kenyér, meg ízlettek a zöldségek is, de már unom őket...
és volt hogy 3szor csaltam: 2szer pedig annyit ettem, hogy muszáj volt meghánytatnom magam, mert majdnem kiszakadt a gyomrom! Tényleg nem tudom, mi lett volna ha nem jön ki belőlem, annyira fájt...
A baj szerintem az volt, hogy az 1. hónapban semmi csokit, édességet nem engedtem magamnak, aztán meg kb. 2 hete minden "rosszat" befaltam, mert hogy "tiltottak" és a tiltott gyümölcs a legédesebb. Nem akarok bulémiás lenni! Az igaz, hogy ha valamire nagyon vágyik a lélek, akkor azt nyugodtan ehetem, csak pl. reggel és mértékkel?
Például most egy jó reggelt kekszre vágyom nagyon... így reggel 4 db olyan keksz (4*58 kcal) ugye nem hízlal? A nap másik felében ezt ennék: barnarizs, sovány hússal és zöldkörettel, 2/3 a zöldség és 1/3 rész a barnarizs. 2 gyümölcsétkezés: alma és mandarin. Este: sovány túró lesz vagy tojásfehérje, vagy ha marad ebédból akkor husi, és zöldségköret. Szoktam még kefirt és natúr joghurtot enni.
Reggelire barnakenyeret szoktam sovány felvágottal vagy natúr joghurttal és rengeteg zöldséggel.
Igyekszem kikerülni a cukrot, heti 2-3szor mozgok, amennyi időm van. Csak ásványvizet és cukormentes teát iszom.
Eddig lement -6 - 6,5 kg (tisztában vagyok vele hogy ennek egy része csak víz és béltartalom) de tovább akarom folytatni a fogyimat nem akarok megállni!!
Szeretem elérni a célom, csak már unom a barnakenyeret, és utálom hogy "tiltottak" a kekszek, pedig a kedvenceim. Mekibe sosem járok, mert a zsíros dolgokat rühellem (legyen az krumpli, hús, zsírtól csöpögő lángos) de az édességek a kedvenceim.
Igaz, hogy nem szabad "elfojtani" a lelkünk kívánságait? -> ezt anya mondta így nekem. Azt mondta, ha valamire szükségem van, azt vegyem meg, csak mértékkel és ésszel, és nem este 9 órakor.
A diéta mindig arról szól, hogy le kell mondani az édességről, csak az előírt és megfelelő mennyiségű táplálékot bevinni+mozogni. Egy ilyen diéta csupán pár hónap. Ennyit kell kibírni. Eddig nem volt gázos a diétád, amit hirtelen átolvastam, viszont ne ess abba a hibába, hogy sanyargatod magad, mert az vezet faláshoz, a hányást pedig nagyon gyorsan felejtsd el!!!
Neked fehérjeport tudnék ajánlani, ami nem csak elengedhetetlen a diétában, még az édességvágyat is pótolja.
pl ez: [link]
Ez lányoknak is teljesen megfelelő, lassú felszívódású fehérje, tehát sokáig benned marad, nem izomállat leszel tőle, hanem táplál.Tuti, hogy megakadályozza a falásrohamot. Mehet vacsi helyett sovány tejjel, vagy reggelire zabpehellyel, esetleg tízóraira. Nem muszáj 30 g-ot elég a fele is egyszerre(sztem). Az ára ne riasszon el, mert tényleg nagyon jó a fehérjepor, és megéri!
Ha diétázol, gondolj arra, most azért zabolázod meg magad kicsit, hogy elérd amire vágysz. Nem örökre szól az étrend, nem kell egész életedben túrón és salátán tengődni. Ez nem azt jelenti hogy a kúra végeztével már meglehet enni egy vagon kekszet, hiszen az elért súlyt meg is kell tartani. Hanem ahogy okosan te is leírtad, nem mindennap, mértékkel, nem éjjel lehet édességet enni, ha túl vagy a diétádon.
Ha úgy érzed a lelked vágyik a kajákra, akkor kicsit érzelmi evő is vagy.(én is az vagyok, ne aggódj sokan vagyunk)
Ugyan már... Mi lesz ha a diétája alatt megeszik egy héten egyszer 2 kocka csokit, vagy valami kis édességet?
Én is diétázok, és egy héten párszor igenis nassolok, általában ilyenkor kicsit többet is mozgok. Inkább fogyjak le lassabban, mint hogy azzal kínozzam magam, hogy hónapokig egyáltalán ne egyek cukrot.
Na figyi! Ne vidd túlzásba a diétát se, mert akkor van az, amit mondasz, hogy zabálásba fordul át!
Tudom, hogy itt sokan közlik, hogy teljesen el kell hagyni a cukrot, csak és kizárólag édesítőszer, meg hogy fehér kenyér meg minden lisztes dolog nuku... Na, én ezt addig sem bírnám, amíg te!
Mégis lefogytam 15 kilót, pedig semmit sem hagytam el teljesen. A jelszó: mérték! Anyukádnak igaza van. Ha a szervezeted ennyire kíván valamit, annak oka van. Lehet, hogy simán annyi az oka, hogy te azt nagyon szereted, de is elég!
Nyugodtan megehetsz egy kis kekszet (nyilván ne egy egész dobozzal egy ültő helyedben!), ehetsz néha csokit, és fehér kenyeret is... Mindent, ésszel!
És ne hánytasd magad, hanem tarts mértéket. Pl.: ha egyik nap eszel egy szelet csokit, akkor másnap ne egyél több édességet. Harmadnap vagy negyed nap megint ehetsz picit.
Ehetsz akár péksütit is (én minden nap azt reggelizek pl.), de MÉRTÉKKEL! Ez a lényeg.
Nem fogsz szenvedni, nem jönnek rád falásrohamok, és fogyni is fogsz. Hallgass anyukádra, és a saját szervezetedre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!