Van olyan oldal, ahol nem testépítőként testépítőtől tudok kérni diétás tanácsot?
Nem szeretem, ha van vezet világtalant, ezért gondoltam erre.
21/l
Oldalt nem tudok ajánlani, de a működő diétának három fontos szabálya van:
1. cukort és zsírt a minimumra csökkenteni
2. rendszeres kardió edzés
3. a napi elégetett kalória mennyiség legyen nagyobb mint a napi kalóriabevitel
Ennyi az egész. Nem kell ehhez testépítő.
Egy profi testépítő vagy egyéb profi sportoló is ezt csinálja. Minden nap edz 2-3 órát valamint odafigyel az étkezésére és a kalóriabevitelére.
Üdv.
Köszi, aranyos vagy! :)
Azzal vagyok bajban, hogy nincs ilyen kis gépem, ami számolja, mennyi kalóriát égettem el :( Így hogyan tudjam, hogy elégette-e annyi, mint megettem??
Hogy mennyi kalóriát égetsz el egy adott mozgás fajta során az egy csomó mindentől függ. Csak közelítőleg lehet meghatározni.
Ez az oldal talán hasznos lesz számodra:
Köszi, ez nagyon hasznos!
Egyébként az edzőtermekben a kardió gépek mutatják, mennyi kalóriát égettem el. Ezek vajon mennyire pontosak?
A gépek számlálói is csak annyira pontosak mint bármely online kalkulátor. Mind hasonlóan működik, így csak minimális eltérés lehet a mutatott értékek között.
A mutatott értékek csak közelítő értékek, mert sok mindentől függ az elégetett kalória mennyiség.
Például nemrég olvastam valahol, hogyha a kardió edzés előtt súlyzós edzést csinálunk, akkor a kardió alatt a zsírégetés hatékonyabb, mert a súlyzós edzés miatt, a szervezet bizonyos hormonszintjei megváltoznak, amik előnyösek a zsírégetésre nézve.
A kalkulátorok általában a tömeg, a kor és az adott mozgásra jellemző átlagos kalóriaigény alapján számolják az elégetett kalóriaértéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!