Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, ha valaki...

Mi történik akkor, ha valaki sport nélkül fogy le? Nem zsírból fogy, hanem izomból?

Figyelt kérdés

Én most fogytam 1 hét alatt 2 kilót, pedig csak sétáltam a városban, mert nincs bérletem, ezért gyalog közlekedem, és 20 percet váltott intenzitással bicikliztem. Eddig 6 kiló ment le, de mivel itthon vagyok, ez a 2 kiló az, ami viszonylag mozgás nélkül, kalóriaszámolással és szénhidrát bevitel korlátozással ment le. Ez gond?

És a narancsbőrt hogy tudom eltüntetni?

2009. jún. 8. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha valaki mozgás nélkül fogy le, főleg több kilót, akkor olyan lesz a bőre, mint zacskó, amiből teljesen kiszívták a levegőt. Tehát plöttyed. Szóval lehet fogyni mozgás nélkül, de nem lesz szép az eredmény. És a narancsbőrre isez a legjobb meg a sok folyadék.
2009. jún. 8. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy a konkrét kérdésedre nem tudok konkrét válasszal szolgálni, de azért leírom, hogy évek óta szenvedek a narancsbőrrel, iszonyatos pénzeket költöttem a kenceficékre, diétáztam is, de semmilyen hatása nem volt. Viszont másfél hónap szobabiciklitől gyakorlatilag elmúlt :)
2009. jún. 8. 20:51
 3/9 Krisz85 ***** válasza:

A kérdés jogos, és célszerű is.

A válasz az, hogy ha valaki szénhidrátocsökkentéses diétába kezd /ami jó, hiszen azt feltételezi hogy az illető méri a kaját, fehérjét ch-t és a zsírt/, akkor az első két hétben gyakorlatilag nincs zsírvesztés, most persze arról beszélek ha valaki nem mozog semmit. Ebben a két hétben gyakorlatilag az izomglikogén fokozatosan ürül ki az izmokból, /vékonyodik az izomzat, vagyis nem, csak vékonyabbnak hat/, illetve a bőr alóli víz nagyrésze is eltűnik. A súlyvesztés jelentős részét ez teszi ki ilyenkor. Ha valaki mozgás nélkül fogy le, vagyis ér el egy alacsony testzsírszázalékot úgy, hogy előtte igencsak elhízott volt, a bőre nem lesz feszes, ahogy előttem helyesen írták, viszont arra számíthat, hogy gyakorlatilag alakja se nagyon lesz, mert az alakot az izomzat nagysága, formája adja, és nem a csontozat, ahogy ezt sokan hiszik.

A narancsbőr ellen a lejobb, ha valaki normális ütemben veszít zsírt, és rengeteget mozog, nomeg az izomzatát sem hanyagolja el, lehetőleg futást, és kerékpárt választ a többi jó mozgásforma mellé. De lényegében az alacsony testzsír hozza a narancsbőr eltűnését, ha jobban belegondolunk mi is a narancsbőr.

sok sikert

2009. jún. 8. 22:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Ezek szerint naponta kellene bicajoznom? Mennyit? Mert konkrétan nem fogyni akarok, azt a kalóriaszámolással, és a szénhidráttal megoldom. Alakot akarok, főleg formás hátsót. Hányszor kellene szoba vagy rendes bicajra pattannom egy héten?
2009. jún. 8. 23:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Simán nyomhatod minden nap!

Alakformálásra, meg inkább konditermi súlyzós edzés.

2009. jún. 9. 12:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos kondi nincs a közelemben, annyi pénzem meg nincs, hogy csak azért járjak fel valamelyik városba. Szobabicaj meg nyáron úszás nem jó comb és fenék formálására?
2009. jún. 9. 16:35
 7/9 Krisz85 ***** válasza:

Szia! Én volnék a komment előtti válaszadó.

Ha kerek popót akarsz, akkor sétálókitöréseket, és egyhelyben álló kitöréseket végezz, ezzel lehet igazi kerek feneket kovácsolni :-) :P

Nézz utána neten hogy mi ez a gyakorlat, és hogy kell végrehajtani, két súlyzó és egy 15 m terület elég hozzá.

2009. jún. 9. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Az úszás (véleményem szerint), inkább vállra, hátra megy.

A bicikli, az okés.

Tölts le egy pár fitness dvd-ét, az is sokat tud segíteni. A formálásra meg ott vannak mondjuk Rubiréka edzései, amit akár két félliteres ásványvizes üveggel is meg tudsz csinálni.

Sok sikert! :)

2009. jún. 9. 17:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Hűű ez jó régi kérdés

Amm, azért érdekelne, hogy nekikezdtél mozogni ? Látom, hogy nem igazán szándékoztad, aztán meg megakartam veled osztani valamit, ha még mindig nem fogtál volna hozzá

Én egy nagyon kényelmes lány voltam, nem is hittem, hogy valaha örömöt fog szerezni a mozgás. Még most is szeretek heverészni, de amikor rászánom magam akkor simán megy az egész ! Főleg most, hogy jön a nyár, hát ilyenkor nagy sietségben vagyok, hogy ledolgozzom a téli felszedett zsirt és ilyenkor a mozgás a legjobb !!

Ha mozogsz akkor nem csak a tested változik, hanem a közérzeted is. Van egy lány az osztályunkban, aki eléggé kövér és van egy másik lány aki ugyancsak az. A különbség a kettő között akkora mint ég és föld között. És nem testi szempontból, hanem viselkedés, hozzáállás, kisugárzás szempontjából. Látszik, hogy ki sportol és ki nem közülük. És ez nagyon sokat nyom a mérlegen, nem a plusz kilói számitanak

2010. márc. 11. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!