Mit csináljak, amikor csak az agyam "éhes"?
Figyelt kérdés
Vagyis nemrég (1 órája) vacsiztam, finom volt, jól is laktam, de fáj nagyon a fejem:S vmi tápanyag hiány lehet? Zöldség salit ettem egy kis szén-hidráttal meg natúr joghurtot. Mi lehet a baj, és hogy tudom elmulasztani a fejfájást?2009. jún. 8. 19:18
1/8 anonim válasza:
nekem is mindig megfájdul a fejem, ha hirtelen kezdek koplalni, vagy ha egész nap keveset eszek. Tabletta és korai lefekvés segít, másnap már nem szokott fájni, akkor sem, ha tovább koplalok.
2/8 anonim válasza:
Az is előidézhet fejfájást, ha kevés folyadékot vittél be a szervezetedbe. Ha keveset, igyál néhány jó pohár vizet (ha ásványvizet iszol, ne szénsavasat), vagy bármilyen más szénsavmentes folyadékot!
3/8 anonim válasza:
Lehet, hogy kevés a ch. Szédelgés nincs?
5/8 Krisz85 válasza:
Ittál eleget. Folyadékbevitel optimális. Minden 20 kg ra kell jusson legalább 1 liter, mérd ki előre egy napra, és folyamatosan idd. Ha nem múlik el orvos, továbbá vérvétel, pl. valamilyen vitaminhiány is lehet. ásványianyag bevitel, vitaminok oké?
Esetleg vércukorszint vizsgálatot is csinálnék, de csak az folyadékbevitel próba után!
6/8 anonim válasza:
Igen, igazuk van az előttemszólóknak, FOLYADÉKHIÁNY okozza a fejfájásod!
7/8 anonim válasza:
Az agyunk "sajnos" sokszor összekeveri az éhséget és a szomjúságot, így akkor is a gyomrodnak ad utasítást h kérjen enni, ha egyébként szomjas, azaz érzékeli, hogy a folyadékmennyiség nagyon lecsökkent a szervezetben. Ha nem iszol eleget, vagy ha igen de cukros vackokat, akkor úgy tudnám leírni, h besűrűsödik a véred... és ezt érzi az agyad.. szédelegsz is mert a "besűrűsödött " vér nehezebben szállítja az oxigént. Szóval ha az agyad "éhes" igyál vizet... persze csak akkor hatásos ez a dolog, ha egyébként enni ettél eleget. És mégvalami... az agyunknak leginkább szénhidrátra van szüksége.. nem véletlen, hogy vizsgázás előtt azt szokták tanácsolni, hogy étcsokit egyenek a diákok.
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, tényleg nem iszok valami sokat mostanában:S mostanában már magam elé rakok mindig egy kis üveg vizet, így talán rászokok a több folyadékra és remélem több ilyen se lesz. hasznosak voltak a válaszok, mentek a zöld kezecskék:)
2009. jún. 9. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!