Egyszerűen nem bírok napi 1 -1,5 l víznél többet inni. Van valami trükk arra, hogy mégis sikerüljön a napi 2-3 l?
Én azt csinálom, hogy egy literes flakont töltögetek mindig újra, és így számolom, hogy hol járok. Kb. 2-3 litert szoktam így inni. Mindig a kezem ügyében van, az étkezéseket ivással kezdem és evés közben is iszok.
Ha nem figyelsz oda rá, így sem fog menni, szóval akarattal kell inni akkor is, ha nem vagy szomjas.
Alegegyszerűbb megoldás, hogy eldöntöd, és csakazértis megiszod. pár hónap alatt hozzá léehet szokni.
Egyébként segíteni szokott nekem, hogy egy antioxidáns italport teszek bele, ami nagyon itatja magát.
A sör jól hangzik, de nem igazán jó megoldás a problémára, mert az alkohol (akárcsak a koffein) vizet von el a szervezettől, így pont a céllal ellentétes hatást éri el az ember. Ez alól kivétel, ha azért iszol, mert egy hirtelen lökésre van szüksége a szervezetednek, pl. veseköved van, hosszú távon viszont a tiszta víz a legjobb.
Én ha vizet akarom magamba erőltetni, bekapok egy kis sót és már megy is. :P
(persze csak gyúrás előtt/után hiszen akkor amúgy is sok sót veszít a szervezet az izzadás által)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!