Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy oldhatnam meg ezt a...

Hogy oldhatnam meg ezt a problemat?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy probalok egeszsegesen etkezni 1200 kaloriat SZERETNEK bevinni minden nap es mellette minden 2 nap jarok konditerembe de minden nap probalok kardiozni

Viszont a helyzet az, hogy az utobbi idoben nem tudom miert de valahogy nem vagyok ehes es nem kivanom az etelt ezert csak nem eszem es van hogy azon kapon magam hogy nem ettem tobbet 600 kalorianal. Sajnos mint koleszosnem nagyon tudok valogatni az etelekbol es eppen ezert van hogy vacsorara olyan a kaja hogy csak salatat eszem semmi feherje... ebedre pedig altalaban csak a leves az ami nem uszik az olajban/zsirban szoval nagyon neheznek talalom hogy bevigyem a megfelelo kaloriat DE nincs is igenyem ra!

Akkor most izombol fogok veszteni es a zsir marad?:(

2012. febr. 27. 14:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Koszonom a kimerito valaszt. Igazabol probalok annyi zsirt elkerulni amennyit csak lehet, hogy azt hasznalja fel a szervezetem ami alapbol meg van. A tejcukortol nem tartok mivel laktozallergiam van szoval csak laktoz mentes tejtermekeket fogyasztok:)

Gyumolcsot regen sokat ettem, mert azt mondtak az egeszseges, es hogy naponta legalabb 5-t kene enni. Szoval mindig napi 5 almat es/vagy narancsot megettem de mostmar csak napi 1et max 2t es rost tablettat szedek inkabb helyette hogy rostot is vigyek be:)

Utolso valaszolo: ez egy nagyon jo otlet :O

2012. febr. 27. 23:44
 12/19 *gin* ***** válasza:

ha diétázol, akkor tartsd magad a tervhez. gondolj arra, hogy nemcsak az "bűnözés", ha bezabálsz 3000 kalóriát csokiból, hanem az is legalább akkora bűn, ha túl keveset eszel.

a célodért kitartóan kell küzdeni, ahogy meg tudod állni h ne zabáld tele magad, úgy biztosan be tudsz vinni 1200 kcalt ha akarsz, hogy ne veszíts izmot.

2012. febr. 28. 01:58
 13/19 A kérdező kommentje:

A problema az, hogy bevinnek 1200kcalt ertelmes kajakkal ha lenne! Es inkabb nem eszem, mint hogy az edes, cukros, zsiros eteluket egyem...Nem erdekes probalok valami megoldast talalni mert nagyon el vagyok keseredve.

Tudna valaki irni nekem egy 'minta etrendet' de nem etelekkel hanem a tapanyagertekekkel hogy mibol mennyit kene bevinni az etkezeseim soran? Nagyon halas lennek!

2012. febr. 28. 09:30
 14/19 anonim ***** válasza:

naponta 2gramm fehérje és 2gramm szénhidrát testsúlykilogrammonként. A fehérje elsőre soknak tünik de konditerem mellé kell a megemelt bevitel, én fogytam már izomból súlyzósedzésekkel. A diétához meg amúgy is megemelt bevitelt sozktak ajánlani. A fehérjét érdemes egész nap egyenletesen bevinni az étkezésekkel, hogy folyamatosan kellően magas legyen az aminosav szint és a testnek eszébe se jusson az izmokból elvenni. Este érdemes lassan felszívódó fehérjét, pl soványtúrót enni, hogy éjjel kitartson.

Szénhidrát bevitelt a legjobb nagyrészt reggel, és edzés után megoldani.Ezt is szétoszthatod az összes étkezésre, az utolsó étkezéshez már nemkéne sokat hagyni, kivéve ha az az edzés utáni étkezés.

A zsírból 1gramm / testsúlykilogrammnál nem kéne többet bevinni és ezt is lehetőleg nem este. De legalább fél gramm /tskg kéne, vannak esszenciális zsírsavak amik kulcsfontosságúak bizonyos hormonok termelése és a zsíranyagcsere szempontjából is.

Az hogy zsírból és szénhidrátból (1 - 3 között) pontosan mennyi kell, az határozza meg hogy mennyit sportolsz és mennyire van energiád. Ha nagyon sokat mozogsz akár 3gramm /tskg szénhidráttal is lehet fogyni, de azért érdemes 2nél maradni és ha fáradékony vagy és nem birod az edzéseket akkor elsősorban zsírbevitellel fokozni a kalóriabevitelt. Ha meg pár hétig nincs fogyás akkor érdemes a szénhidrátot 0,5g/tskg-al csökkenteni.

Sok víz vitamin ásványanyag és rost. ennyi volna.

Ha nem tudod teljesen ideálisan összeállítani az étrended akkor se ess kétségbe, de mindenképp álííts össze egyet és azt tarsd be, a belevitt rendszer garantálja a hatékonyságot.

2012. febr. 28. 10:14
 15/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom utolso! Meg egy kerdes. En azt hittem hogy edzes utan jobb ha feherjet viszunk be szenhidrat helyett mert, hogy szenhidrat ad energiat az edzesre szoval azt elotte ettem mindig. Akkor a feherjet azt edzes elott kell es a szenhidratot utana?
2012. febr. 28. 11:43
 16/19 anonim ***** válasza:

Ezt tényleg nem említettem, súlyzós edzés után a fehérje a legfontosabb, de szénhidrátból is hiány keletkezik. A szénhidrát nagyban segíti a fehérje izomba való beépülését.

Kifejezetten az edzés előtt nem kell máshogy táplálkozni, annyit meg kell oldani hogy ha reggel edz valaki akkor is legyen legalább 1étkezés (szénhidráttal) hogy ne éhgyomorra eddzen, mert úgy nem lehet bírni.

Leegyszerűsítve, szinte mindíg kell mindent enni, csak diétában nem minden étkezéshez jut szénhidrát.

2012. febr. 28. 20:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a sok segitseget! Azt hiszem mar egyre jobban megy a taplalkozas. Probalok beiktatni meg par kicsi etkezest a nap folyaman. Most majd veszek feherje turmixport hogy abbol menjen be a maradek 200 kcal es akkor mar jo uton jarok:) Sovany turobol mennyit idealis elfogyasztani vacsorara mint lassan felszivodo szenhidrat?
2012. febr. 28. 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:

A túró fehérje nem szénhidrát :D de lehet csak elirtad.

annyit egyél amennyi az étrendedbe kell.

Én 125grammot majszolok épp most, mert a 6. étkezésem fél9kor volt egy óra mulva meg már alszok. Nekem így jött ki az étrendem. Egyébként 125g ba van kb 17g fehérje.

2012. febr. 28. 21:45
 19/19 A kérdező kommentje:
Koszi szepen! Igen elirtam bocsanat:D Viszontmost epp foci edzesrol jovok es azon gondolkoztam, hogy ha pl reggel megiszom egy pohar szoja tejet (86 kcal 6.6g feherje 6g cukor 3.8g zsir es 0.6 telitett zsir) utana elmennek futni fel orat utan ennek egy zabkasat(vizzel keszitve tej helyett+tojas vagy csirkemellsonka<200kcal) utana suliban tizoraira 2 tk keksz (70kcal)es igy tovabb az jo lenne? vagy mikor es hogy lenne erdemes a szoja tejet inni?
2012. febr. 28. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!