Béres aktival szterintől nem fogok hízni a B vitamin tartalom miatt?
Figyelt kérdés
Koleszterin szintem csökkentése miatt Béres aktival szterint kellene szednem. Hízásra hajlamos vagyok, végre lefogytam nagyjából a gyerekek után, így félek, hogy újra hízni fogok, pedig inkább még fogynék kb. 5 kilót. A B vitamin tartalom nem fog hízást előidézni, bármennyire is vigyázok?2012. febr. 24. 23:58
1/3 *gin* válasza:
a vitaminokban nincs kalória. nem hizlal, még a feltételezés is vicces kicsit :)
főleg, hogy a B vitamin nem zsírban, hanem vízben oldódik, úgyhogy abszolút homály, hogy honnan jött ez az állítás.
2/3 A kérdező kommentje:
Hát logikus, hogy nem maga a B vitamin hízlalna, de mint minden anyag, ez is különböző hatásokat fejt ki a szervezetünkre,hiszen azért szedjük a vitaminokat, hogy hatást gyakoroljanak a szervezetünkre, így az anyagcserénkre is hathat a B vitamin. Ezért megváltoztathatná úgy az anyagcserét, hogy nőjön az étvágy vagy jobban raktározzon a szervezet. Ha így már elég precíz a kérdés, akkor azt szeretném tudni, hogy tud-e valaki ilyen hatásáról a B vitaminnak, vagy nem kell ettől tartani.
2012. febr. 26. 02:14
3/3 *gin* válasza:
Ha növelné az étvágyadat, akkor csak rajtad áll, hogy meghízol-e, egyszerűen ne egyél többet, akkor se, ha éhesebb vagy. A raktározós dologról nem tudok, de ha belegondolsz, azért nem olyan nagy koncentrációban van benne B vitamin.
Én diéta alatt mindig szedek multivitamint, amiben sokkal durvább mennyiségek vannak, mint a béresben (sport miatt), és ugyanúgy fogytam, nem tapasztaltam változást (a fogyásban persze, mert egyébként sokkal energikusabb voltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!