Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez falásrohamnak számít?

Ez falásrohamnak számít?

Figyelt kérdés
175 cm vagyok 54 kg. mindennap kb 1200 kcal-t eszem szóval mindenből picit. délután 5 után általában nem eszem. akkor meg is mosom a fogam h ne legyen kísértés. de most rámtört 8kor egy ilyen evési roham megettem egy szendvicset és nagyon rosszul érzem magam miatta, mert ez ugy érzem h látszani fog rajtam reggel pl a hasamon nem olyan lapos mintha nem ettem volna. hogy tudom ezeket a falásirohamokat legyőzni?

2012. febr. 21. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Kezdődő anorexia.
2012. febr. 21. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Még este menj el egy plázába xxxxl ruhákat venni mert bizony reggelre 120kiló leszel

-.-"

2012. febr. 21. 20:54
 3/8 A kérdező kommentje:
igen vannak problémáim az evéssel, de tényleg könnyen hízom
2012. febr. 21. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

ha könnyen hízol, akkor a biológiai ismereteiddel van a legtöbb probléma:

ugyanis csak 1 kiló hízáshoz is 9000kcal fel nem használt energia kell. ami kur.va sok, és jó pár nap, 1 hét folyamatos zaba nélkül nem hízik senki ennyit. 1 nap alatt meg? cöh... nevetséges.

az más kérdés, hogy miért eszel 1200kcal-t, miért nem eszel 5 után, ezek megint ilyen fejben eldőlő problémákra utalnak. érdekes, én eszem 5 után, és nem hogy nincsen bajom, megkockáztatom az egyenletesebb fehérje bevitelnek is hasznát látom. de te ne tedd ezt, végül is nem muszáj. legalább megszokod a koplalást, ki tudja, lehet jövő héten háború és éhezés lesz, nem szabad elkényelmesedni mi?

ugyan ez nem mondható el az 1200kcal-ról, mert oké-oké hogy kemény vagy, viszont így nem lesz erőd igazán keménynek lenni. vegyünk példának engem. én többet eszem, de sokat edzek. szerintem bármikor összevetnénk, összehasonlíthatatlanul energikusabb, és jobb túlélő lennék mint te. persze ez most téged nem győz meg, de ha ezt bebizonyítanám akkor is sanyargatnád magad?

arra akarok rávilágítani, hogy így csak gyengíted magad, ami eleve biztos sz.ar érzés, de legalább semmi értelme.

2012. febr. 21. 21:32
 5/8 A kérdező kommentje:
heti 2szer kangoozom és kondizom uh a mozgással nincs probléma... nem tartom magam gyengének
2012. febr. 21. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

a testednek akkor is egész nap szüksége lenne fehérje bevitelre, de estére így pont nem marad.

1200kcal meg érdekes módon az emberi szervezet alapanyagcseréje körül van, akkor kell ennyi, ha meg sem mozdul. orvosi felügyelet mellett vannak túlsúlyos nők 1200kcal-os étrended, de ők nem tudnak edzeni mert olyan állapotban vannak..

áh azt meg senkitől nem várom, hogy belássa a gyengéit/hibáit, oké te energiatakarékos vagy, neked nem kell emberi kaja mennyiséget enni, így is fantasztikus formában vagy, nem éhezik a szervezeted. így többet nem lehet segíteni. a falásrohamod is biztos halál természetes és az egészség és kiegyensúlyozott működésű szervezet jele. nyilván ha szendvicset ettél pluszba, az azért volt mert korábban bevitted már a fogyásodhoz szükséges legalább napi 2g/ttkg állati fehérjét, tehát nálad legalább 108g körül, esszenciális zsírokat olajos magvakkal, és akkor a szendvics már csak töltelék volt mert jólesett, sok zöldséggel.

2012. febr. 21. 21:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Az anorexiát komolyan kell venni és nálad már mutatkoznak jelei.

Mellesleg:

- két pohár kakaó (6 teáskanál por/pohár)

- egy nagy kakaós csiga

- három házi mézeskalács fél doboz mogyikrémmel

Na, EZ falásroham, egy szendvics ehhez képest lóf.sz.

2012. febr. 21. 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez nem falásroham. Ez csak azért fordulhatott elő, mert valamilyen tápanyagot megvontál a szervezetedről és gyorsan megetted a szendvicset.

A falásroham egyébként nem az anorexiához, hanem a bulimiához kötődik.

Falásroham akkor lett volna, ha viszonylag rövid időn belül több ezer kalóriát ettél volna, főleg titokban, mindegy hogy mit, mindegy hogy mit mi után, csak egyél, minden kontroll nélkül. Hidd el, tapasztalatból tudom. Nekem még olyan is volt, hogy nem emlékeztem utána, hogy miket ettem, nem emlékeztem mit csináltam, csak ettem mint egy megszállott.

2012. febr. 22. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!