Ha életmódváltáshoz el kell hagyni a fehér lisztet, akkor mit lehet enni?
Az túl egyszerűen hangzik, hogy husit kell enni zöldség körettel. Sajnos nem vagyok túl húsos, sem gomba-evő (nem akartam úgy írni, hogy gombás), heti 2x nekem bőven elég ezekből. Ha elhagyom a fehér lisztet (am. azt olvastam, h a teljes kiörlésű sem jobb) akkor mit lehet enni? Krumplit? Tojást? Készétel ötletek???
A cukor elhagyása nem gond, a liszttel vagyok bajban.
nincs olyan, hogy valaki nem húsos. olyan van, hogy nincs pénze húsra. viszont ha van pénz, akkor semmi probléma.
fogd fel úgy, mint a napi bőséges hús fogyasztás az ideális, (hús+zöld) de mivel az élet nem ideális, te eddig lisztes holmikkal pótoltad.
viszont most vissza térhetsz az alapokhoz: hús zöldséggel és valami körítéssel, mindezt mértékkel (a mértéken van a hangsúly) és menni fog minden jól.
hozzá kell még csapni olajos magvakat és gyümölcsöt is.
én szénhidrátnak zabot, rizst, burgonyát ajánlok, de van még sok ilyen kategóriájú élelmiszer.
John Doe, sajnos meg kell cáfolnom amit írtál. Az, hogy én mit szeretek és kívánok enni, nem függ össze azzal, hogy mennyi pénzem van. Az ÉN esetemben nem! Elhiszem, hogy sok 4 gyermekes családnak nincs pénze minden nap húsra, nos, én pont a "jólét" miatt szedtem fel 8 kilót, mert gyrostálat ettem (a Giri Gyrosban, ami a legeslegeslegfinomabb, és 1.700 Ft egy gyrostál), és BigMac-et ettem, ezeket többször is egy héten. Amikor unom húst- mert pár nap után már nem bírok ránézni- csinálom káposztás kockát, mert imádom, viszont itt merül fel a probléma, hogy a tészta is lisztes. Bolognai spagetti is kilőve,az is tészta. Vagy a Lasagne! :(
Erre a területre irányult a kérdésem. Szóval megtehetem, de nem kívánok minden nap grillezett csirkemellet, vagy halat enni, mert nekem kellenek ezek a népi ételek is (lapcsánka).
"nincs olyan, hogy valaki nem húsos. olyan van, hogy nincs pénze húsra."
Ezen munkatársam is kiakadt. Ő sem kíván heti 2-3 alkalomnál többször húst enni, hét közepe fele már nem tudná megenni, főleg h a gyerekeknek minden héten kell csinálni mákos tésztát.
Szerintem végezz egy közvéleménykutatást a környezetedben, hogy kinek hányszor esnek jól egy héten a hús-alapanyagú ételek.
nézd.. tudom, hogy nehéz.
úgy tekintek az emberekre, mint a kedves Népemre. néha felhúznak, de az nem számít, nem vagyok túl érzelmes.
viszont ha ti csak kívánás - nem kívánás miatt mondotok le az egyenletes fehérje bevitelről, amit a testetek nagyon jól fel tudna használni a regenerációjához, saját fehérjéinek szintéziséhez, akkor így magatok mondtok le bizonyos egészségi állapotról.
tehát bizonyos dolgokat ne várjon el az az ember, aki nem is eszik naponta 1-1,5g/ttkg teljes értékű fehérjét.
de úgy van értelme írnom, ha segíteni próbálok, vannak mindenféle zabos, zab lisztes, burgonyás, és ilyen-olyan újabban felkapott szénhidrátforrásos ételek.
ahogy olvasgatok, nyitott szemmel járok elég sok alapanyagot ajánlanak liszt helyett, érdemes valami 'reform' receptkönyvet beszerezni. és akkor lehetne sütögetni liszt nélkül.
pl. egy paleós recept gyűjteményben biztos nem lesz liszt, viszont különböző hús mentes ételek biztos vannak, mert olvastam is ilyeneket. mák alapú tészta, de ettem már mogyoró alapút (ez édesség volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!