Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aerob edzésnél mennyi legyen...

Aerob edzésnél mennyi legyen a pulzus?

Figyelt kérdés

Néhány napja kezdtem szobabiciklin edzeni, 8 fokozatból a 6-7-esen tekerek kb. 35 percet (bevezetésnek, később lesz ez még több is), 18-20 km/h sebességgel, a pulzusom 104-107 körüli. Ez jó? Nekem kevésnek tűnik... 32 éves nő vagyok.

Még gyorsabban kéne tekernem, hogy feljebb menjen a pulzusom? Hiszen már így is folyik rólam a víz - bár nem lihegek...

2012. febr. 19. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jó, bár 120ig is elmehetsz simán, 130fölött válik kardióvá. De ha más mozgást nem végzel mellette és birod akkor jobb is a kardió. Aerob annak való akinek nagyon a béka segge alatt van a fizikuma, vagy végez mellé valami más mozgást ami komolyabban megterheli az izomzatot és állandó kardiózással túlterhelné magát, de az aerobbal még rá tud segíteni a fogyásra.
2012. febr. 19. 20:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Viszont ha karcsúsodni/zsírt égetni szeretnék, akkor inkább alacsonyabb fokozaton kéne tekernem? Nem szeretnék még több izmot magamra szedni, hogy még vastagabbak legyenek a lábaim, inkább csak a zsírt ledolgozni.
2012. febr. 19. 21:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha 160as pulzussal tekered akkorsem fogsz izmosodni az tuti!:)

Érdemes minél keményebben edzeni,hogy több kalóriát égess. Így mondhatni csak időpocsékolás.

2012. febr. 19. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!