A narancsbőr ellen mit lehet tenni? Egyáltalán lehet?
:( Csak 15 éves lány vagyok, nem mondom, hogy elhízott, hanem csak olyan husis:)! De nagyon csúnya a hasam, nem hogy narancsbőr! De már olyan lilás is az a csík :S Nagyon nagyon csúnya! Hogyan lehet eltüntetni? Felülések hatásosak etéren?
Előre is köszönöm!
Amire te gondolsz az nem narancsbőr, hanem stria. Az emberek nagy részének van, ugyanis nem csak hízástól hanem növéstől is keletkezik. Ezt eltüntetni nem lehet, ott marad. De szépen ki fog halványodni az évek folyamán. Nekem is 13-15 évesen lett a combomon, irtó ronda lila volt. Most 23 vagyok és szépen kifakult. Mostanra megbékéltem velük, pedig azóta még a csípőmön is lett.
Még Rubint Rékának is vannak striái. SZóval nyugi :)
Jaaj, az iszonyat:( De és.. neked milyen? Mármint.. nagyon erősen látszik?:/:(
Köszönöm a választ! :)
De elkerülni se lehet, hogy több helyen legyen még? Vagy ha többet sportolok, akkor azzal esetleg elősegíthetem a halványulását...?! :(
Nem, szinte alig látszik, de tapintásra érezhető, hogy ott nem sima a bőröm. A nap jót tesz neki, gyorsabban elhalványodik. De ha neked mostanság jelentkezett, akkor ne ijedj meg de ezen a nyáron még erős lesz nagyon, és nem fakulni fog, hanem a barnaság mellett erősen látszódni fognak. Legalábbis úgy remélik nekem így volt. Hogy szinte világítottak a csíkok a napbarnított bőrömön. De az égvilágon senkit nem érdekelt soha, nem kaptam soha egy negatív megjegyzést sem, és egy barátom sem foglalkozott a csíkokkal. Szóval ne aggódj, nem kerülsz miattuk hátrányba.
Megelőzni? Hát látod ezt nem tudom. A gyors hízás majdnem biztos, hogy striákhoz vezet. A gyors növés is, de te már 15 vagy, úgyhogy nem hiszem hogy hirtelen nőnél még 10 centit :)
Szóval ha figyelsz a súlyodra, akkor valószínűleg nem kell ilyenektől félned. De ez nem azt jelenti, hogy diétázz. Csak táplálkozz egészségesen, mértékkel egyél, és persze sportolhatsz is. Jót tesz a testnek és a léleknek is. De halványodni a sporttól nem fognak. A napozást azonban tényleg ajánlom, és tényleg ne keseredj el :)
15 évesen a "husis" már elhízott, 20 évesen pedig még kövérebb lesz. A narancsbőr és a csíkok kizárólag a testsúly normalizálásával tüntethető el.
De semmiképpen NE kezd koplalásba. A szüleiddel forduljatok orvoshoz, nincs-e valamilyen betegség a háttérben, és ha nincs, akkor keressetek táplálkozási szakembert, dietetikust, aki elmagyarázza anyukádéknak (mivel ők vásárolnak, ők főznek!), mit és mennyit kell enned.
Rendben, nagyon köszönöm a válaszokat!:)
Sokat segítettél! :) Akkor nyáron jöhet a napozás:)! (Szoliba még sosem voltam, nem hiszem, hogy ezek után mennék:/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!