Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen olcsó fogyókúrás...

Milyen olcsó fogyókúrás ételeket ismertek?

Figyelt kérdés

A gondom az, de ezt gondolom más is megfigyelte, ami igazán olcsó kaja, az hízlal. Mert mi olcsó? A tészta, a krumpli (legalábbis nekünk extrán, mivel ingyen jutunk hozzá a szüleim által), és tudtommal egyik sem nyerő.

Sok zöldséget kéne enni, ezt tudom, de hogyan, ha olyan drágák? Ketten élünk a párommal albiban, sokba van, és a kaján spórolni akarunk. Nekem kéne fogynom, neki nem, így őt nem etethetem nyúltáppal, inkább híznia kéne.

Hogy oldjam meg minél kevesebből?

2012. febr. 8. 16:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

a krumplit nyugodtan ehetsz, sőt tésztát is csak legyen durum tészta ami ha talán 50 forinttal drágább mint a sima tészta és sokkal tovább eltelít. Főzhetsz mindent amit eddig, csak figyelj oda hogy miből mennyit használsz (olaj stb) én is így csináltam és nem nehéz.

Számold a kalóriákat és mindenből annyit eszel, hogy még beleférjen a napi kalória adagodba, ami ha nő vagy és heti 1kg-t szeretnél fogyni kb 1200 körül van, de ez sokmidnentől függ még. És egyél naponta 4-5x kisebb adagokat és akkor éhes sem leszel (2-3 nap után hozzászoksz) ja és igyál sok vizet!

2012. febr. 8. 17:25
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

első vagyok, spagettit nem nehéz diétásan csinálni (én 1 kanál olajjal szoktam és úgy is nagyon finom :D)

ehetsz (sőt egyél) rizst is, és a húsokat mellé (vagy a krumpli mellé) párold, süsd sütőben stb.

egyél sok levest, azok többsége nem hizlal (de ha számolod a kalóriát úgyis látod)

a kenyeret mellőzd, a cukor helyett használj édesítőt, már az sem drága én pl ha nincs pénzem akkor veszek ilyen kis 75 darabosat ami csak 130 ft és sokáig elég, mert nem nagyon használom csak tejberizshez (amit fele-fele vízzel és tejjel csinálok) meg teához/limonádéhoz.

szóval ha mindent előre eltervezel, akkor nem nehéz

2012. febr. 8. 17:31
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos tippeket adtál. :) Édesítőszerem van idehaza, most terítékre is fog kerülni, mivel a cukor elfogyott. :)
2012. febr. 8. 17:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Fagyasztott zöldség kilója 3-400 Ft, sokáig elég, 1 kg répa 120, káposzta kb 100, feketeretek, cékla kilója is 2-300, hagymafélék is olcsók, ebből némi tejföllel remek ragut lehet rittyenteni! Én vega vagyok ugyan, de te tehetsz bele húst is, spenót 120, 2 db tojással 2 napi ebéded megvan 400ból, üveges zöldbab, lecsó szintén olcsó. A hüvelyesek rengeteg fehérjét tartalmaznak, sárgaborsó, bab, lencse kiadós és nem drága. És ott a szója, ha nem óckodsz tőle. Lehet olcsón fogyókúrázni, hát hajrá!:)
2012. febr. 8. 17:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Ja, zabpehely fél kg 200 ft, tk lisz 230, klassz kenyeret süthetsz magadnak, kiadagolva, lefagyasztva jóval olcsóbb. Kefír 60 Ft, natúr joghurt szintén. Én édességként zabkekszet csinálok, tízórainként kb 20 ftra jön ki.
2012. febr. 8. 17:58
 6/12 A kérdező kommentje:

Tényleg, azt figyeltem már, hogy a fagyasztott zöldségek végül is nem drágák... Csak elfelejtettem említeni, párom utál mindennemű zöldséget, viszont egymagamnak igenis be fogok ruházni 1-1 kg zöldségre a külön kajámhoz. Még tovább is tart. :)

Hú, sok jó ötletet adtok, köszike. :D

2012. febr. 8. 18:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem akarok kötekedni, de a zöldség, gyümölcs miért olyan drága? Egy kg almát veszek akár 195Ft-ért, ugyanez a naranccsal, ami napokra elég, ugyanakkor egy tábla csoki 250-350Ft, amit sokan egyből befalnak csak úgy nasiként és nem helyettesít semmilyen étkezést. Egy kígyóuborka akciósan kb. 190Ft (tescoban, lidlben gyakran akciós), 700 gr mirelit brokkolit veszek a Lidl-ben kb. 400Ft-ért, ami jó pár étkezéshez elegendő és még lehet folytatni a sort. Ugyanez italokkal. Nem kell cukros üdítőt venni 2-400Ft-ért, lehet csinálni otthon teákat (zöld, fekete, gyümölcs) cukor nélkül, vagy csak simán ásványvizet inni, amit lehet már 40Ft-ért is kapni. Néha veszek savanyúságokat, csemege uborkát, ezeket is ki lehet néha olcsóbban fogni.

Ott vannak a tejtermékek, kefir, natúr joghurt (a Lidl-ben lehet venni kb 400gr 0,1% zsírtartalmú natúr joghurtot, kb. 120-130Ft) azt vagy magában eszem, vagy édesítőszerrel és gyümölccsel csinálok belőle "házi gyümölcsjoghurtot".

Ja meg a túró is abszolút diétás, lehet kapni 200Ft-ért egy doboz zsírszegény túrót.

Egyébként az elkészítési mód is nagyon sokat számít. Nem mindegy, hogy egy darab húst bő olajban, panírral készíted el vagy megpárolod, esetleg egy sütőzacskóban megsütöd zsiradék nélkül. Ugyanez a körettel.

Mi úgy csináljuk a párommal, hogy ha pl. grillezett hús van, én csak zöldséget eszek hozzá, neki még adok kiadós köretet (rizs, tészta, krumplipüré stb.). Így nem kell sokat külön főzni, és nem hal éhen.

2012. febr. 8. 18:22
 8/12 A kérdező kommentje:
Én azért eléggé drágállom a friss brokkoli árát pl. Vagy a kelbimbóét. És ott a padlizsán, amiről annyi jó receptet látok, de drágának találom. :D De igazából, mint már mondtam, azért sokallom, mert úgyis csak én enném. Volt, hogy készítettem spenótos spagettit - párom egy kóstolásra nem méltatta, 3 napig ettem. :D
2012. febr. 8. 19:23
 9/12 anonim ***** válasza:

főtt krumpli

rizs az olcsó fagyasztott zöldséég hozzá-finomfőzelék alap, mexikó 1 kg 300-400 ezt tudod hozzá keverni és sok is, hozzá főtt tojás

darálthús viszonylag olcsó abból sütőben lehet sütni fasírtot, rakottételeket-krumpli, káposzta olcsó, tejföl helyett haszbálj joghurtot-ez kb 50-60ft, tetejére hagymakarikák

sajtból ugyanannyi a light, csök. zsírt. pl mozzarella, orda, medve kördobozos

retek, skáposzta, uborka az olcsóbb zöldségek

alma, narancs, mandarin

zabpehely 200ft-fél kilo

natur halfilé 1kg 700ft

2012. febr. 8. 20:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Asszem megírom a bevásárló listát holnapra. :D Köszönöm szépen!!!
2012. febr. 8. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!