Csak úgy kiváncsiságból?!
ha valaki 2hétig enne de nem töménytelen mennyiséget, csak pl. úgy mintha nem fogyókúrázna (ebbe beletartozik, hogy enne csokit, meg semmit nem vonna meg magától amit megkíván), akkor mennyit hizna az illető? annyira kiváncsi vagyok:DD
21/L
Én ezt csináltam az elmúlt 2 hétben. :) Január óta "diétázom", de inkább életmódváltásnak hívom, és egyáltalán nem drasztikus, nyárig szeretném ha lemenne még úgy kb. 3 kiló. Két hete síelni voltam, és bár az mozgás nem volt sok, a pályán töltött, aktív idő (mert pl .a felvonón csak üldögéltünk) kb. 1-2 óra volt naponta. Emellett ettem amit megkívántam, reggel 2-3 fehér zsemle zsíros tejjel, ebédre sült krumpli rántott hússal/gőzgombóc (elég kalóriadús mindkettő). Este leves, mondjuk még 1 zsömle, joghurt, mindennap süti, néha cukros barackbefőtt, gyümölcsök. Picit estefelé visszafogtam magam, meg plusz csokit és kekszeket nem vettem, a sütit se zabáltam fel egyszerre, hagytam másnak is. Mondjuk ez szerintem nem fogyókúrához kötődik, alapból visszafogja magát az ember, mert "érzi", hogy nem tesz jót neki.
Utána hazajöttem, és nehéz volt visszaállni, már nem szemetet ettem, tehát pl. a reggeli zabpehely megmaradt, mert imádom, de pl. sok tésztát ettem, elég sok csokit (igaz étcsokit), vettem Fornettit is, a tízórai gyümölcsöt párszor felváltotta a fehér kifli, hétvégén sütit sütöttem és kóstolgattam, vasárnap este egy egész pizzát megettem, és itt teltem meg teljesen. :D
Hétfő reggel 1kilós hízást mutatott a mérleg (a síelés előttihez képest), de sejtettem hogy ez nem tartós, és igazam lett, voltam utána nagyWC-n, és ettem kb. 1700 kalóriát (ezzel fogyok alapból, ennél kevesebbet nem eszem.) És ma is megmértem magam, komoly 0,5-1 DEKÁT híztam két hét alatt, de nemsokára megjön, illetve ennyi ingadozás teljesen normális. :D A kalóriákat kb.-ra számoltam - ált. nap végén, és körülbelül annyi jött ki, mint ami nekem a súlytartáshoz kell (a kalkulátorok szerint), persze egyik nap kicsit több, másik nap kicsit kevesebb)
Nyilván én nem vagyok hiper-hízékony, az utóbbi években tartom a súlyom, csak pár éve volt egy idő, amikor nem sportoltam viszont sokat ettem, és a növéssel együtt picit többet híztam mint ami esztétikus, de azért a túlsúlytól távol van.
A lényeg, hogy az ember szerintem alapból (amíg el nem rontják rossz neveléssel) érzi, hogy mennyit kell ennie a normális kajákból, azt eszi amit a szervezete kíván, az édességet és a nasikat kell mérsékelnie, az "üres kalóriákat".
Bocsánat, kicsit hosszú lett.
Ne haragudj, nem a semmin veszekszünk. Az kérlek szépen h mennyit eszel, nagyon is ide jön. Számít az hogy most kb. hány kcal-t eszel, és utána mennyit akarsz.
"nem, természetes nem az a normális, de még szeretnék fogyni" szóval fogyni szeretnél, akkor számolj kcal-t, ha most mondjuk 2000kcal-t eszel, és utána 2500-at ennél, akkor 4-5 kg feljönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!