0,5%-os tejet tényleg nem lehet kapni Magyarországon?
Először is a sok hozzánemértőnek:
-felejtsétek el azt a tévhitet hogy a % a tej tartalmát minősíti,attól hogy 2,8-as vagy 1,5-ös mindkettőben ugyan annyi tej van ugyanolyan tartalommal.Csupán azt jelenti a % hogy egy egységnyi tejnek hány % ZSÍR tartalma van.
A tej hígítását és adalékanyaggal töltését amúgy is több szigorú előírás és szabály tiltja, ha nem 100% tej van a dobozban már rá sem írhatják hogy tej(pl:a tejsavó+tej kombót reggeli italnak nevezik)
A válaszolónak pedig :
Nem kell sokat keresni mert a nagyobb boltokban lehet kapni 0,5%-os(sovány tej)-et(PL.:Milli világos kék,.Sőt már házi jellegű tejben is elterjedőben van nem csak nagyüzemiben.
79%-nak igaza van, ettől csak a tej zsírtartalma kisebb!
amúgy nyugodtan vehetsz 1,5%-ost is, hízni nem ettől fogsz!
Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a segítőkész válaszokat, jobban ki fogom mostantól nyitni a szemem. :)
A fujjolóknak pedig: nem kérdeztem a véleményeteket, ugyanis kicsit sem érdekel. De ha olyan rettenetesen tudni akarjátok, akkor íme: azért van szükségem 0,5%os tejre, mert a sok szobafogyókúrással ellentétben nekem nagyon pontos és kidolgozott étrendem van az edzéstervem mellé, amiben 25g zsír mehet egy nap. Mivel a fehérje shake undorító vízzel, ezért ilyennel iszom. Ugyanis 300ml 0.5%-os tejet ihatok 100ml 1.5%-os helyett, ami nekem nagy különbség. Egy diéta sem tartható, ha az ember utálja amit eszik.
Félreértés ne essék, nekem nem fáj ha más máshogyan csinálja. Tudom, hogy az 1.5%-os tej sem hízlal. De van az edzésnek és diétának egy olyan szintje, ahonnan már minden gramm számít.
Mindenkinek sok sikert kívánok hozzá, hogy eljuthasson odáig, és meg egyszer köszönöm a segítséget!
Egy tök jó trükk, hogy alacsonyabb kalóriájú tejet kapj.
Hígítsd vízzel 50-50% ban plusz ka kell pár csepp édesítő. Semmi de semmi különbség nincs közte,mégis fele annyi kalória.
Amúgy a Tescoban tehet venni Kunsági tejet ami 0,1% zsírtartalmú. Az is jó, de az előző trükk az olcsóbb.
Millinek van ilyen, azt tudom, mert vettem párszor (akciós volt:-D), de az elözö által írt megoldás valóban olcsóbb (és kcal szegényebb), ízre meg kb ugyanaz.
Mondjuk tényleg nem mindegy, mennyi tejet fogyasztasz, én a napi 1-2 kávémba nyugodt szívvel belerakom az 1,5-öset:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!