Izomnövelés vagy diéta először?
Ránézésre azt mondom, hogy kb 10 kg felesleg van rajtam, 185 magas és 84 kg vagyok, de izomtömegem elenyésző, kivéve a combomat. A hasamon van sok felesleg a derekam 96 cm-es.
Ezt a felesleget szeretném eltüntetni, de hogyan csináljam? Először diétázzak (persze nem arra gondolok, hogy semmi kaja...) mellette kardióedzés és utána menjek rá az izomtömeg növelésre? Vagy csináljam együtt a kettőt? Nem akarok extrém kockahasat se 60aas kart és akkor mellet mint egy nőnek.
Mondjuk egy ilyet:
A testépítésben az izomtömeg növelés és a fogyás kizárják egymást.
Ha fogyózol és jól csinálod, még akkor jár némi izomtömeg vesztéssel.
Azt tudom tanácsolni, hogy először szabadulj meg a fölösleges kilóktól sok kardió edzéssel és megfelelő diétával, így utána már csak az izomnövelésre kell koncentrálnod.
A kardió is fejleszti, formálja az izmokat, így azalatt a néhány hónap alatt, amit a diétára szánsz, is szépen fogsz alakulni.
Változatosan edz: futás, bicikli, ellipszis, lépcsőzés, úszás, aerobik(rengeteg fajta van) stb.
És ne felejtsd el, hogy azt nem lehet befolyásolni, hogy honnan fogsz fogyni.
Üdv.
Mivel tömegnövelés nincs (ezen a szinten legalább is ) zsírosodás nélkül,ezért ajánlatosabb először tömeget növelni ,utána leszálkásitani. Igy nem kell lefogyni-izmot felszedni és megint szálkásitani,másrészről elkerülhető,hogy az ember bár leadja a felesleget,olyan lesz mint egy pálcika.
Szóval először szedd fel az izmot - ha jól cisnálod arányaiban az izom mellé minimális hájat - ,és aztán pucold le.Egyszerűbb és korrektebb eredményt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!