Miért leszek délutánra zabagép?
A helyzet az, hogy kb. 10 kg-ot szeretnék fogyni. Ennek érdekében csökkentem a kalória mennyiséget, amit korábban ettem. Délelőtt ez 300-400, ebédre 550-700 kalóriát jelent nagyjából. A bibi délután jelentkezik...elszabadul a pokol. Megeszem az előre kiszámolt kalóriamennyiséget, ami szintén 300-400, de akár 500 is, és nem elég. Pedig elvileg elégnek kell lennie, hiszen a mozgás kimerül a házimunkában sajnos. Van ennek valami oka, hogy délutánra ennyire éhes leszek és nem tudom tartani a mennyiséget? Vagy szimplán a gyenge akaraterőmből gyökeredzik?
Köszi a válaszokat!
23 éves nő vagyok, 158cm, 62 kg.
Ha délután-este vagy éhesebb, akkor a napi elosztást kicsit rendezd át - délben egyél valamivel kevesebbet (pl. akkorra tedd a délutánra tervezett 3-400 kcalt) és este az 5-700 kcal-os étkezést. Ha minden étkezésnél a kalóriák egy (inkább nagyobb) részét zöldségfélékkel, salátákkal biztositod, akkor tovább lesz jóllakottság-érzésed, mert a rostokat tovább tart feldolgozni a szervezetednek.
Estére meg mindenképpen tervezz be valami salátát, vagy hasonlót, hogy ne essél kisértésbe.
Ezen kivül hasznos lehetne, ha elkezdenél valamit sportolni, mert egyrészt nem lesz a fogyástól löttyedt a böröd, az alakod szebb lesz, másrészt mivel több kalóriát használsz el, valamivel magasabb lesz a kalóriaigényeg is, igy kicsivel többet ehetsz anélkül, hogy megállna a fogyás.
A salátákhoz még valami: természetesen ne használj hozzá majonézt, tejfölt, vagy kész önteteket, hanem saját magad készitsd füszerekkel natur joghurtból vagy anélkül kevés olivaolajjal meg mustárral, de ecetet csak keveset használj. Nyugodtan tehetsz mindenféle zöldséghez valamennyi fött tojást, kemény sajtot, fött vagy sült súst, de ne sokat, csak izesitésként.
Lehet sokak szerint hülyeség,de nekem bejött.
Mivel én délelőtt nem is vagyok éhes,nem fogom letuszkolni az ételt magamba csak azért mert enni kell. Max iszok egy teát vagy kávét. Így délutánra és estére marad egy csomó, felhasználatlan kalória,így szinte ehetek amit akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!