Most akkor a cukor vagy a zsír hízlal jobban?
Mindkettőtől. Hozzátéve, hogy a sütiben a liszt is hízlal, az oldalas pedig nem 100% zsír, hanem egy zsíros hús.
De össze lehet hasonlítani: megnézed 1 dl olaj és 1 dl cukor kalóritartalmát. Vagy nézheted dekára is.
Viszont: bizonyos mértékben zsírra és cukorra is szüksége van a szervezetnek. Csak nem mindegy, mennyire és milyenre.
Zsírok is vannak, sőt, rejtett zsírok is.
Ezek telítettek vagy telítetlenek (a húsban jellemzően telítettek). A telített zsírsavak emelik a vér koleszterinszintjét, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezetnek. Az elhízáson kívül, ami növeli a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulásának valószínűségét.
20:49
Hogy csinálod, hogy 72%-od van?????
Én amint beírom hogy glutén már kapom is a piros kezet.
És azzal mi van, hogy hasmenésre csak főtt répát meg főtt krumplit, rizst lehet enni?
Ha a betegnek ez jó, az egészségesnek is ezt kéne követni, mert ez az abszolút egészséges?
Mellesleg rákosoknak egyes elméletek húsmentes diétát szoktak javasolni, kizárólag növényfogyasztással, műanyagok nélkül. Akkor húst sem lehet enni?
Ráadásul a rákosoknak nem kell automatikusan áttérni a tápszerre, azt akkor kapják, ha a normál kaja már nem megy, vagy a kezelés miatt nem bírnak enni, vagy már annyira leromlott az állapotuk, hogy indokolt.
viccelsz? a cukor önmagában káros - ha már szénhidrát, akkor legyen értékes, rostokban gazdag.
de a zsírra szüksége van a szervezetednek.
a sütit meg az oldalast pedig a dilettantizmus tetőfoka összehasonlítani. természetesen vörös hús, de attól még hasznosítja a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!