Melyik sajtok hizlalnak a legkevésbé, avagy melyek a legjobbak fogyókúrás szempontból?
A cottage cheese-t ismerem, de azon kívül...?
Köszi!
Figyelgetni kell a kcal értéket, mert a legtöbbnek nagyon magas a zsírtartalma. Létezik light trappista, de még az is elég zsíros, viszont cserébe nem olyan finom, mint a sima, szerintem nem éri meg.
Mozarella nem rossz, és alapvetően a friss sajtok szerintem a legjobbak, minél fehérebb és puhább, annál alacsonyabb a zsírtartalma általában.
Light mozarella pl.
Az előttem lévő jól mondta, Tolle trappistából is van alacsony zsírtalamú.
Medvesajtból meg a lightban pl. csak 10% zsír van.
Nem írom hogy vegyél lightot, mert van olyan, amire csak ráírják hogy light, és közben 40-50% zsír van bennük.
Figyelni kell a zsírtartalmat és okés lesz.
light szubjektív dolog. 80%-hoz képest a 40-50% igen is lájt.
"Mozarella nem rossz, és alapvetően a friss sajtok szerintem a legjobbak, minél fehérebb és puhább, annál alacsonyabb a zsírtartalma általában."
nagyon csak általában, mert egy mascarpone elég zsíros.
Kérdező, nézd meg a sajtok összetételét, lényegében a zsírtartalmát.
Igen, medvesajt... ugye az feltűnt, hogy a light-nak kisebb a mérete, súlya, és ha átszámítod a nem light súlyára, akkor a kalóriatartalomban nincs lényeges különbség?
Nekem nem ízlenek a light sajtok, inkább eszem kevesebbet, de normálisat.
Egyébként az Aldiban is vannak light sajtok olcsón, még mozarella light is van, szerintem borzalmas.
valóban nem hatékony ott meghúzni a határt, hogy lájt, esetleg még rosszabb ízű dolgokat eszik az ember.
eleve, a normális, jó minőségű sajt élvezeti cikk, nem is olcsó.
már részt, fogyás mellett mértékkel fogyasztva úgy is mindegy milyet esznek, nyilván nem ez az étrend alapja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!