Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akkor igy "feleslegesen"csinál...

Akkor igy "feleslegesen"csinálom? (zsirégetés)

Figyelt kérdés

elliptikus trénerrel naponta"edzek",2x félórát,mert van egy másfél éves kisfiam,aki nem alszik félóránál többet,tehát nem tudok csak félórát napi 2x.Viszont olvasgattam,hogy a zsir csak kb félórától kezd el égni.

Tehát akkor

-feleslegesen csinálom igy,hatástalan hogy 2x félórát edzek?(mivel egybe nem tudok 1órát a gyerkőc miatt)

-és lenne még egy olyan kérdésem,hogy heti hány alkalommal kellene csinálnom trénerrel,és mennyi időt hogy eredménye is legyen pár hónapon belül?kb 10kg-tól szeretnék megszabadulni(természetesen mellette diétázok is)

2012. jan. 9. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:

1. nem "edzel" hanem edzel.

2. nem, ez tévhit (az 1 órás).

3. annyit eddz, amennyi jólesik. minél több edzés essen jól!

4. akkor látszik meg, amikor elkezdesz ésszel táplálkozni. ha visszapótolod az összes energiát amit elhasználsz edzéssel, akkor nem fogysz.

2012. jan. 9. 22:05
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi :) Akkor igyis ég majd a zsir ha csak félórát tudok edzeni?De naponta csináljam ezt a félórát vagy 2x félórát,vagy hetente elég 3-4x is?Szóval hamarabb fogyok ha naponta csinálom,vagy ugyanolyan tempóban fogok fogyni mintha "csak"hetente 3-4alkalommal csinálnám?
2012. jan. 9. 22:49
 3/8 anonim ***** válasza:

attól függ mennyit eszel. ha ugyan annyit eszel, akkor a több edzés mellett gyorsabban fogsz fogyni.

ésszerű határ, nem csinálunk olyat, hogy napi 5 óra edzés és 0 evés. magyarázatot nem rendelnék most hozzá (ha nem gond).

de heti 3-4 edzés is bőven elég. szerintem heti 1-2 alkalommal egy 10-20 percet fordíts még a többi izmodra, hagyományos gyakorlatokkal mint fekvőtámasz, felülés-hasprés, hátizom erősítés, guggolás-kitörés. ennek is megvan az oka miért jó.

2012. jan. 9. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Aczél :) akkor leírom én, amit te lusta voltál :P

Azért nem szabad koplalni, mert elsősorban az izmaidat bontod vele, és amúgy se mehet sokáig, mivel egyszer el kell kezdeni enni, akkor pedig 2x annyit hízol vissza.

A hagyományos gyakorlatok pedig azért hasznosak, mert használod, megdolgoztatod az izmaidat, így még jobban csökken az esélye annak, hogy izomból fogysz.

2012. jan. 9. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:

;)

lassan átadhatom a helyem az új értelmiségnek.

2012. jan. 9. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
még annyit hozzátennék, hogy a zsírégetés, amiről beszélsz, nem (csak) edzés alatt történik. Azzal, hogy tartasz egy kalóriában szegényebb diétát, kalóriadeficitet teremtesz, ami a fogyás előfeltétele. A fogyás pedig ilyen táplálkozás mellett folyamatosan történik. Vagyis ha edzel -> kalóriát égetsz -> nagyobb lesz a deficit -> gyorsabb lesz a fogyás. Minél többet edzel, annál több kalóriát égetsz. De akár 5 vagy 10 perc sport is éget kalóriát (tehát hozzájárul a fogyásodhoz), csak nyilván arányosan kevesebbet, mint fél óra vagy 1 óra.
2012. jan. 10. 02:30
 7/8 A kérdező kommentje:
jajj köszi hogy irtál!Csak tegnap már nem birtam tovább fent lenni.Természetesen nem edzek napi 5órát,és nem semmit nem eszek :) És mellette tornázok is kicsit hasra.Tudom hogy azzal nem lehet elérni semmit ha nem eszek semmit,sőt......meg csak "agyba-főbe"edzek esetleg,na meg ki sem birnám hogy ne egyek...:P Csak arra voltam kiváncsi,hogy elég e ha 3-4x edzek egy héten,de nyilván ha tudok többet,akkor úgyis többet/többször fogok.Köszönöm!
2012. jan. 10. 10:36
 8/8 anonim ***** válasza:
egen, elég!
2012. jan. 10. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!