Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet hasról és környékér...

Hogy lehet hasról és környékéről a zsírt leégetni hogy láthasam végre a kockás hasam?

Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltam de semmi sem vált be,és ha fogytam is nem onnan ahonnan akartam.Fél éve futok napiszinten 30 percet, szobabiciklizek is heti 4x kb 15km-t 1 óráig nehezített fokozaton ilyenkor nagyon izzadok.Heti 5x végzek súlyzós edzést is gyakran cicikli után 1 óráig.Szoktam felülésezni is napi 200-300-at heti 3x kb 2 hónapja diétázom is,és a hasamon a legapróbb változás sincsen ugyanolyan mint amikor kezdtem.Segítsetek mit csináljak mert én már lassan feladom pedig nagyon kitartó vagyok de nem értem vele semmit eddig,mit csinálok rosszul?
2012. jan. 3. 23:25
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
perzselövel
2012. jan. 3. 23:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Az edzésed egész oké, kellenek a hosszan tartó edzések, ezeknek min. 1-másfél órásoknak kell lenniük, de nem lehetnek túl intenzívek. A diétára nem nagyon térsz ki, pedig ez kulcsfontosságú. A has kényes terület ilyen szempontból (is). Most a 2 hónap a diétára vagy a hasazásra vonatkozik? Nekem nem egyértelmű vesszők nélkül... 2 hó diétával ha pocak van, még nem tűnik el, főleg nem az alsó részről. Adottságtól is függ, hogy hova hízol, milyen az anyagcseréd, mennyire komoly is az a diéta. Ha nem komoly, akkor sosem lesz kockás has.

Önmagában felülésektől sem lesz az, soknak tartom a napi 300 felülést, de a 200-at is. Sok neked is, sok az ágyéki gerincszakaszodnak, és sok azért, mert más testrészektől elveszed az energiát, mire megcsinálsz ennyit belőle. Ha hiszed ha nem, kétnaponta 5 perc has elég, hogy edzésben legyen, az már régen keményen kockás. :) Nyomj inkább fekvőtámaszt (ha lány ha fiú vagy, kell!).

Üdv.

egy edző

2012. jan. 4. 00:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen a 2 hónap a diétára vonatkozik,igyekszek olyan ételeket enni amiben egyáltalán nincsenk szénhidrátok és zsírok.Próbálom ugy szétosztani az étkezést hogy naponta többször, de sokkal kevesebbet enni.A hosszantartó edzést úgy érted hogy mondjuk bicilizek mondjuk 2 órát de ne annyira intenzíven hanem egy átlagos nehéhézségi szinten egy közepes tempóval?(fiú)vagyok :)
2012. jan. 4. 01:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

igen, az Edző Úr erre gondolt, mert a régen tanultak szerint fogyáshoz, tehát zsír égetéshez a hosszan tartó alacsonyabb intenzitású edzés a célszerű, mert ilyen terhelés mellett jellemzőbb az izmok zsírsavakkal történő táplálása, üzemeltetése. ami egy dolog, viszont hasonló időtartamú vagy akár rövidebb edzéssel is akár több energiát el lehet használni (gondolj egy küzdősportolóra, az ő 1,5 órás edzésükre) ami sokkal jobban megnöveli az izmok edzés utáni tápanyag és energia felvételét, így összességében bőven több energiát igényel mint egy laza tekerés. viszont minden embernek célszerű lenne ezeket a határokat feszegetnie, bár nyilván szükségszerű, mer működik lazábban is..

a szénhidrát és zsír kerülés pedig csak a tájékozatlanságból fakad, ugyanis az ember a fő tápanyagokat nem fogja kerülni, ha ismeri ezeknek a fontosságát. inkább megválogatja a minőségüket, de szükség van szénhidrátokra is (valamennyire..) zsírokra viszont kiemelten! alapvető tápanyagok ezek, azt hiszem ebben Edző Úr is egyetért majd velem. az egészség és a fogyáshoz ezek nélkülözhetetlenek, de meg kell tanulni milyen fajtát kell keresni ezekből, ami a testünknek megfelelő minőségű, jól hasznosítható stb.

2012. jan. 4. 09:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Így van, egyetértünk! Nem akartam már feszegetni, hogy nincs olyan, hogy kerülöm a szénhidrátokat és zsírokat, lévén minden tápanyag ezen alkotóelemekből áll. Nincs olyan, hogy csak fehérjét eszem.

Igen, erősen ajánlott mondjuk heti egy-két intenzív erő-állóképességi edzés, de ezt a napi futás előtt ajánlanám, itt a futás lenne a levezető aerob edzés.

Azt viszont nem hiszem, hogy semmit nem értél még el. Az edzésszám megfelelő, itt minimális kondíciódnak akkor is kellene már lennie. Vagy csak nem vetted észre a változást. :)

edző hölgy

2012. jan. 4. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
elnézést :) nem voltam biztos a megszólításban, nos, sikerült tévednem.
2012. jan. 4. 12:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Ennyi belefér. :)
2012. jan. 4. 13:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszotokat, megróbálom a tanácsotok szerint csinálni az edzést.Még annyit kérdeznék hogy heti 4x 2 órát elég csinálni bicklin?vagy sok lenne?és ha nagyon izzadok de folyamatosan pótolom az elvesztett vizet nem fogok veszíteni izom tömeget?Mert nem szeretnék izomtömegböl veszíteni.
2012. jan. 4. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:

heto 4 edzés szerintem mehet. ennyit (vagy többet) edzenek sportolók is.

ha rendesen viszel be fehérjét, eszel edzés előtt és után, nem koplalsz akkor nem fogsz számottevő izomzatot veszíteni.

időnként iktass be egy kis fekvőtámaszt, has és háterősítést, hogy azok az izmaid is kapjanak stimulációt. és nagyon jó, hogy tudatosan figyelsz erre is!

2012. jan. 4. 22:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát mindenre odafogok figyelni hogy jól csináljam az edzésem a jövőben :D
2012. jan. 5. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!