ÉN nem holnaptól hanem tegnap estétől fogadtam meg hogy egészséges ételeket fogok enni, mert a szervezetemnek csak arra van szüksége? Ugye ezek jók?
amiket ma ettem
6db szezámmagos ilyen kis kenyérféleség (nem tudom az van rá írva hogy teljes kiőrlésű) (az azt jelenti hogy más lisztből nyerik vagy adnak hozzá valamit)
6 szelet sonka, 6 szelet tavaszi sonka (volt benne répa, borsó meg fehérrépa darabka, ilyen tavaszia csirkesonka)
sülttök 2csónak-anyám mondta hogy ha már egyszer megvetettem vele legalább egyem is meg meg amúgy is éhes voltam szóval nem tudom ez mennyire jó vagy sok e
1 szelet sült hús(sertésoldalas vagy karaj asszem) de sütőzacskóban sült sült vele egy fej hagyma is, megkósoltam és megettem az egészet mert finom édes volt, és még sose ettem:)
4mandarin 1 narancs 1 alma 25dkg félzsíros túró (nem tudom ez mit jelent, azt hogy a fele zsírt eltávolították a fele megmaradt)
bocsi a sok buta kérdésért, csak szeretnék tanulni egy kicsit és megérteni hogy mik az egészséges élet feltétele az étel szempontjából, 13 éves lány vagyok most fejlődök 165cm körül és olyan 50-52 kilo körül
szüleim szerint ez csak most egy fellángolás nálam és ha majd belebetegszem akkor majd a saját hibámból tanulok hogy így nem lehet élni
ők a fehérkenyér+zsíros hurka, kolbász, meg egy pohár vörösbor ebdére, vacsorára sült krumpli szalonnás lepénnyel elv szerint élnek mert régen az emberek is így éltek és nem volt semmi bajuk
papám is így élt és már 86 éves szóval lehet hogy van benne valami és inkább hagyjam ezt az egésezt?
ki mit gondol?
köszönöm
Majd kérdezd meg a nagypapádat, hogy fiatalkorában döglött-e napi 6 órát a facebook előtt, vagy beverte a tábla szalonnát hajnalban, és egész nap aratott, kapált, ganézott, nehéz fizikai munkát végzett. Az akkori életvitelt nem lehet összehasonlítani a mostanival. Tehát a táplálkozásunk sem lehet ugyanolyan.
Igen ezek jók, 13 évesen még fejlődésben vagy és inkább sok mozgásra koncentrálj, ne igyál cukrozott üdítőt, ne egyél csipszet és akkor biztos nem fogsz elhízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!