Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 0%-os joghurt = natúr joghurt?

0%-os joghurt = natúr joghurt?

Figyelt kérdés
Eléggé gyér volt az árukészlet ma a boltban (az év vége miatt), így én olyan joghurtot, amire az van írva, hogy 0%, nem találtam. Natúr joghurtot vettem, igaz, csak 4 darabot, remélem, nem rondít bele a kezdődő diétámba.
2011. dec. 30. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:

belerondít, mondhatni, de nem nagyon.

a 0% ha minden igaz, a zsírtartalmára vonatkozik.

azonban a joghurtok is elég erősen emelik az inzulinszintet.

2011. dec. 30. 18:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Remek, az enyémben 3% zsírtartalom van :S Mindegy, ezt a négyet már megeszem, a kalóriaérték belefér, csak a zsír...
2011. dec. 30. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
a tejzsír nem kimondottan tekinthető kerülendő zsírnak. ha be kéne sorolni (ennek nem feltétlen van értelme..) akkor ezt nevezném középértéknek, bizonyos állati zsírok és különböző telítetlen zsírsavakat tartalmazó zsírok, olajok között. írnám azt is, hogy egészségedre, de mivel most komoly témát érintünk, be kell valljam én egyre kevésbé értek egyet a tejtermék fogyasztással. mondjuk ez csak egy dolog.
2011. dec. 30. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A natúr joghurt jobb, mint a 0%-os. A 0%-os ugyan zsírszegény, de attól még cukor meg más érdekes, és főleg oda nem való dolgok lehetnek benne.

Ha megnézed a kalóriatartalmát, alig van benne kalória.

Zsírra viszont szükség van. Megvan, hogy milyen arányban kell bevinni zsírt - szénhidrátot - fehérjét, ha nem így csinálod, a fogyókúra befejeztével visszahízol, mert az egyoldalú diétáknak ez az egyenes következménye.

(Ez természetesen a "mezei" fogyókúrázókra vonatkozik, tehát kíméljetek meg attól, hogy együnk csirkemellet csirkemellel.)

Ráadásul olvastam egy tanulmányt arról, hogy a naponta 1 natúr joghurtot fogyasztó csoport többet fogyott, mint a kontrollcsoport, aki nem evett joghurtot. Nyilván ebből nem következik egyenesen az, hogy a joghurttól le lehet fogyni, de az igen, hogy a változatosabb étkezés mindenképpen megfelelőbb.

2011. dec. 30. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
ez érdekes volt! nagy figyelmet kell fordítani a tejtermékekre, mert igen nehéz megitélni őket. sok pro és kontra érvet lehet felhozni.
2011. dec. 31. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!