0%-os joghurt = natúr joghurt?
belerondít, mondhatni, de nem nagyon.
a 0% ha minden igaz, a zsírtartalmára vonatkozik.
azonban a joghurtok is elég erősen emelik az inzulinszintet.
A natúr joghurt jobb, mint a 0%-os. A 0%-os ugyan zsírszegény, de attól még cukor meg más érdekes, és főleg oda nem való dolgok lehetnek benne.
Ha megnézed a kalóriatartalmát, alig van benne kalória.
Zsírra viszont szükség van. Megvan, hogy milyen arányban kell bevinni zsírt - szénhidrátot - fehérjét, ha nem így csinálod, a fogyókúra befejeztével visszahízol, mert az egyoldalú diétáknak ez az egyenes következménye.
(Ez természetesen a "mezei" fogyókúrázókra vonatkozik, tehát kíméljetek meg attól, hogy együnk csirkemellet csirkemellel.)
Ráadásul olvastam egy tanulmányt arról, hogy a naponta 1 natúr joghurtot fogyasztó csoport többet fogyott, mint a kontrollcsoport, aki nem evett joghurtot. Nyilván ebből nem következik egyenesen az, hogy a joghurttól le lehet fogyni, de az igen, hogy a változatosabb étkezés mindenképpen megfelelőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!