Hogy gyűjtsek erőt, hogy végig tudjam vinni az életmódváltást?
Szia
Ne légy elkeseredve, szerintem te nem is vagy kövér egyáltalán. Én sokkal több kiló vagyok, mint te. 86 nem is sok :) Nem kell mindenkinek csontkollekciónak lennie. Le fog ez menni szépen.
Nekem az segített változtatni, hogy amikor csak tehetem ilyen zone club és hasonló tv csatornákat nézek. Ott sok műsor van táplálkozásról és szépségről stb. És akkor úgy idővel megkedvelem, hogy tényleg milyen jó dolog egészségesen étkezni és mozogni stb. És jobban érzem magam és kedvet is érzek hozzá.
Mert muszájból nem fog sikerülni semmi, ha amúgy nem akarod vagy csak kínlódsz miatta.
Mozgást is akkor érdemes elkezdeni ha tényleg akarod. Ha több bánatot okoz, mint örömöt akkor inkább hagyd a francba egyelőre.
Ajánlom, hogy igyál sok ásványvizet, gyógyteát. Ha lehetséges csak gyümölcsöket egyél inkább ne egyéb ételeket. PL. kiwit, narancsot, almát, banánt, stb. amit szeretsz. Ha bejön a dinnyeszezon akkor egy hétig nyugodtan csinálhatod azt, hogy csak dinnyét eszel, tovább nem szabad ezután is érdemes kis vitamint szedni, nehogy valami hiányozzon. Ezzel is sokat lehet fogyni.
Este már ne egyél. Én sokat fogytam turmixokkal is. Itthon csináltam. 2 deci tej 1 banán 2 kanál méz (esetleg folyékony édesítő de némelyiknek olyan íze van, hogy az ember inkább nem eszik, csak ne kelljen azt elfogyasztania). Lehet emelni is az adagot, többet csinálni de ez egyszerre bőven elég.
Tehetsz hozzá kivit, narancsot epret amit akarsz.
Ezt megiszod utána se enni, se inni nem tudsz annyira telít. Volt amikor egész nap csak ennyit ittam és semmi mást nem ettem.
Nem árt, ha szedsz vitamint mert ez így nem teljes táplálkozás.
Tudom, nem könnyű eljárni bárhová is mozogni amikor annyi a teendő otthon.
Szerintem néha hallgathatnál zenét és táncolhatnál rá. Nem baj, ha esetleg nem tudsz csak mégis valamit mozogj. Ezt minden nap csinálod, amikor kedved van meglátod sokat fog érni.
Vagy beszerezhetsz egy dvdt és arra tornázol. Van amelyik 1 órás sincsen, annyi időd csak van a pici mellett is.
Vagy magadtól is tornázhatsz, 1 órát minden nap. Ha reggel csinálod egész napra energiát ad, ha este akkor megnyugtat és jobban tudsz aludni. AZ estét délután 5 körül értem, nem lefekvés előtt mert akkor a szervezeted "megbolondul".
Én is most akarok valamit kezdeni magammal, most fogyni akarok még 8 kilót (aztán még kell nagyon sokat...).
Így fogom csinálni nagyjából, ahogy fent leírtam. Nekem a diéták nem válnak be mindegyikkel csak hízom... inkább nem eszek vagy magamtól állítok össze étrendet és azt mozgok amihez kedvem van. Soha nem fogytam semmivel, de így igen. Ráadásul amióta abbahagytam is heti 0,5-1 kiló magától lemegy akkor is ha zabálok. Nem is értem, most is megint kevesebb vagyok 1-2 kilóval pedig most nagyon ellustultam állandóan eszek és csak ülök.
Lehet most indult be igazán az anyagcserém, mert azóta van ez amióta tartottam pár napot, amikor nem ettem semmit. De az több hete volt.
Na mindegy, nem szaporítom a szót tovább :) Sok szerencsét a fogyáshoz!
Vagy minden válaszhoz még.
Ha a párod este hazajön, legyen egy órát a picivel irány futni, akár barátnővel, szomszéddal, aki jön.
Vagy ha megteheted, járj konditerembe, addig gyerek mamánál, pároddal és akkor ott társaságban vagy, új barátokat találhatsz amiért szívesebben mész újra, nemcsak a mozgás miatt. Persze a konditeremhez idő és pénz kell, ami sajnos sokmindekinek nincs!
De ha te naponta tornázol akár a babáddal is már az is sokat számít!
Vagy hívj oda kisbabás ismerőst, barátnőt, a babák hagy legyenek, vagy játszanak ha már nagyobbak és rendezzetek közös tornát! Így muris is lesz, közben meg tudtok a picikre figyelni! És nem unalmas és sokkal könnyebb kitartani!
Minden mozgás jó! Nem kell neked aerobik viágbajnokságra készülnöd 4 hét alatt!
Ha nem szereted a kimondot sportot, akkor táncolj, ugrabugrálj, takaríts, kirándulj!
Lóbáld a babádat a magasba és mosolyogj rá! Vidd el sétálni a karodon! Otthon is hurcolászhatod , legalább lesz egy jó napja.
Ha súlyt viszel, az is javítja ahatékonyságot.
Minden mozgás jó, legfeljebb nem az első hanem a 2. szülinapjára nyered vissza teljesen az alakodat, nem lóverseny.
Csak arra figyelj, hogy ne tespedj!
Mindig csinálj valamit. (a sakkbajnokok is kilókat fogynak meccs végére, a szinészek is előadás végére)
Takaríts, moss ablakot, menj shoppingolni a babával, szedjetek ketten virágot(gogolások teherrel)
Süss, de te gyúrj, te törd a diót, te menj a boltba gyalog!
Van kert? Vagy erkély? Ültesd be!
Varjál éjjel ruhát magadnak!Vagy csak sétálgass fel és alá a lakásban a gyermekeddel!
Nagyanyám sose hízott volna el, d enem állt meg 90 évesen se, csak amíg olvasott vagy horgolt.
Az apró mozgás is mozgás, csak sokat kell csinálni.
Tudtad, hogy egy hagyományos gépírónő, a leütésekkel, annyi energiát használt fel a nap végére, mint egy rakodómunkás?
És! Te már nem lány vagy! Asszony vagy és szoptató kismama! Hidd el, nem áll most rosszul neked az a kis kerekség. Majd ahogy nő a baba, te is átmégy fiatal csinos kis feleségbe. Csak ne hagyd el magad!
Nem üldögél, nem tévézik, nem hever!
Ez csak a lényeg.
Nekem is sok idõ kellett, de hidd el, menni fog!
Segített változtatni, hogy amikor csak tehetem ilyen zone club és hasonló tv csatornákat nézek. Ott sok mûsor van táplálkozásról és szépségrõl stb. És akkor úgy idõvel megkedvelem, hogy tényleg milyen jó dolog egészségesen étkezni és mozogni stb. És jobban érzem magam és kedvet is érzek hozzá.
Mert muszájból nem fog sikerülni semmi, ha amúgy nem akarod vagy csak kínlódsz miatta.
Mozgást is akkor érdemes elkezdeni ha tényleg akarod. Ha több bánatot okoz, mint örömöt akkor inkább hagyd a francba egyelõre.
Ajánlom, hogy igyál sok ásványvizet, gyógyteát. Ezzel is sokat lehet fogyni. Halóhaló róüóóóóóóming
Este már ne egyél. Én sokat fogytam turmixokkal is. Itthon csináltam. 2 deci tej 1 banán 2 kanál méz (esetleg folyékony édesítõ de némelyiknek olyan íze van, hogy az ember inkább nem eszik, csak ne kelljen azt elfogyasztania). Lehet emelni is az adagot, többet csinálni de ez egyszerre bõven elég.
Tehetsz hozzá kivit, narancsot epret amit akarsz.
Ezt megiszod utána se enni, se inni nem tudsz annyira telít. Volt amikor egész nap csak ennyit ittam és semmi mást nem ettem.
Nem árt, ha szedsz vitamint mert ez így nem teljes táplálkozás.
Tudom, nem könnyû eljárni bárhová is mozogni amikor annyi a teendõ otthon.
Szerintem néha hallgathatnál zenét és táncolhatnál rá. Nem baj, ha esetleg nem tudsz csak mégis valamit mozogj. Ezt minden nap csinálod, amikor kedved van meglátod sokat fog érni.
Vagy beszerezhetsz egy dvdt és arra tornázol. Van amelyik 1 órás sincsen, annyi idõd csak van a pici mellett is.
Vagy magadtól is tornázhatsz, 1 órát minden nap. Ha reggel csinálod egész napra energiát ad, ha este akkor megnyugtat és jobban tudsz aludni. AZ estét délután 5 körül értem, nem lefekvés elõtt mert akkor a szervezeted megbolondul.
Vagy ebben nem könnyű segíteni. Szerintem mindenki magából kell, hogy erőt merítsen ehhez. Én például amikor érzem, hogy nincs erőm a fogbftrbrtgbrgbrgbtrtgtgrggyókúrához, belenyugszom. 1-1 hetekre elkezdem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!