Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kéthetes 300-500 kcal-os...

Kéthetes 300-500 kcal-os diéta után mennyit ehetek hogy ne hízzak vissza?

Figyelt kérdés

14 napja diétázom, naponta 300-500 kcalt eszem, melette tornázni szoktam itthon. Fogyok is rendesen, de ezt a diétát csak kéthétig gondoltam csinálni,mert tovább nem nagyon bírnám. Ígyis elájultam párszor közben.. :S Előtte egy hónapig diétáztam, de aztán egy hétvégén rettenetesen bezabáltam és visszajött plusz kétkiló 3 nap alatt. Félek hogyha abbahagyom a diétát, megint átesek a ló túloldalára.

Még mindig nem vagyok elégedett magammal, de remélem hogy mozgással és egészséges étkezéssel is elérhetem a célomat.

Arra rájöttem már hogy nem az a fontos mennyit mutat a mérleg, hanem amit a tükörben látok. Csak az a baj hogy hiába fogyok, mindig egyre kövérebbnek látom magam :S

Egyébként 13 éves vagyok. 157 cm és jelenleg 43 kg..

2009. máj. 20. 17:08
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Szia!

Én biológus vagyok, s gondoltam válaszolok a kérdésedre.

Egy átlagos felnőtt nőnek napi 2000kcal-t kell ennie( ebből 1500kcal elmegy a test mindennapi fentartására,mint légzés,emésztés,izmok működése,idegrendszer működése- olyan a test mint egy kis erőmű^^) fejlődő szervezeteknél szintén fontos a rendes kalória bevitel( min. 1400-1500 kcal), mert könnyen olyan betegséged lehet amit nem tudsz visszafordítani, és egész életeden át harcolhatsz vele.

A 300-500 kcal-ás "diéta" inkább öngyilkosság, mint diéta.

Nem fogsz egy dekát se hízni(maximum izomban:)), ha mindennap sportolsz, és nem viszed túlzásba a zsíros kajákat, édességet. Mint mindenhol az arany középút a legjobb.Igyekezz sok gyümölcsöt és zöldséget is enni.Igazából jobb is lenne, ha egy picit felszednél magadra(mondjuk izomból), mert a BMI értéked a normális alatt van.( 17,44.....miközben a normális 20-25).Mindenesetre inkább az egészségedre figyelj, mint a kinézetedre....mert ha elveszted az EGÉSZséged, akkor az életed egy fontos részét veszted el.

Sok szerencsét és jót az éltedhez!

2010. ápr. 9. 16:54
 12/12 anonim ***** válasza:
mennyit fogytál ezzel két hét alatt?
2010. máj. 29. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!