Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Súlyproblémám van mit tudnék...

Súlyproblémám van mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
kb fél éve bulímiában szenvedek.. 15 éves lány vagyok, 172 cm és 52 kg. tudom nem olyan sovány.. hiába próbálom nem tudok leszokni, egyszerüen nem tudom elviselni ha tele van a hasam.tudom hogyha nem szokom le akár meg is halhatok.. mit tegyek?
2011. dec. 26. 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, tényleg nem annyira sovány - épp csak kórosan sovány.

Akkor, ne egyél bmeg, és máris nem lesz tele a hasad. Mellesleg sürgősen menj el orvoshoz - kajazavarosokkal foglalkozóhoz -, különben tényleg meghalsz.

2011. dec. 26. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:

ez tényleg nagyon sovány b@sszus 15 éves vagy nagy problémás lesz a későbbiekben

mensturálsz még? szeretnél gyermeket? szeretnél férjet? gondolj ezekre

ne edd tele magad akkor csak hízzál

reggelinek elég kezdeésnek egy fél bagett amit dúsítasz magvakkal( megkened a kenyeret vagy zsemlét stb és szórsz rá tökmagot, lenmagot stb stb)sajttal, sonkával, főtt tojással, fűszervajjal/margarinnal, zöldségekkel

majd egy kis idő után vagy suliban a másik fele

gyümölcsöknek banán szőlő amibe több a cukor de egészséges, kókuszdió, datolya, aszalt gyümölcsök(barack, szilva stb) olajos magvak egy-két marék(dió, mandula mogyoró, mazsola, diákcsemege stb)

joghurtba teszel magvakat, aszalt gyümölcsöt, eszel hozzá pár szem kekszet, zabkekszet

ebédre levest ami egy kicsitt kiadósabb elég kezdésnek egy fél tányér is, pl lencseleves, zöldségkrémlevesek piritott kenyérkockákkal, reszelt sajttal, zöldséglevesek husival

majd második fogás ami krumpli, rizs, az alap, husok, halak, pörkölt, raguk, egytálételek, pl töltött paprika, főtt krumpli paradicsomos húsgombóccal, lencsefőzelék főtt tojással, tarhonyás, rizseshús savanyúval

főzelékek feltéttel-fasírt, párolt, sült husok, hal, raguk

tésztás ételeke-ami főleg husos, zöldséges túrós

nasinak pl palacsinta amit dúsíthatsz pudinggal és rá pár szem olajos mag, mákosguba amibe tesztek asazlt szilvát, cseresznyét, gyümölcsös, túrós piték amibe szintén mazsola, datolyab, füge stb

2 kocka jó minőségű étcsoki, tejberizs gyümölcsöntettel

vacsora ugyanaz mint a reggeli vagy az ebéd

de csinálhatsz körözötett, fűszer, tojáskrémet, sajt, sonka krémeket, gyümölcsleves rá tojásgaluska, fahéj, kakaópor, ha sütsz otthon sütit pl mézes zbakekszet azt meghempergetheted kúkuszreszelékbe

mondjuk szerintem egy a lényeg ne chips, csoki, üdítők, zsíros husok és társai legyenek hisz nem hízni szeretnél zsríban hanem normálisan és az egészséged is fontos hogy megamaradjon szóval a teljes kiőrlésű gabonákra, gyümölcs, zöldség, tejtermékek(tej, joghurt, kefír, túró, sajtok) sovány husok (hal, csirke, pulyka, kacsa, sertés, marha) tojás, olajos magvakra alapozz

és tornázz, mozogj valamit

2011. dec. 27. 09:52
 3/6 A kérdező kommentje:
mozog mindig, mert táncolok
2011. dec. 27. 10:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Most hogy mondon 2-3 havonta szokott megjönni.. ami fura mert már 4 éve megvan és be kellett volna állnia.. emellett a hajam is hullik tincsekbe.. egy ideje a szemem is beesett, sokszor van ájulás érzésem is.. de nem megy a leszokás hiába próbálom.. túlságosan félek attól hogy kövér leszek.. nagyon félek, hogy valami súlyos problémám lesz.. izom görcseim szoktak lenni éjjelenként a lábamban.. mit tegyek? megpróbálok inkább semmit sem enni (ma csak cukornélküli teát ittam bár abból sokat)
2011. dec. 27. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:

hát látod ez a baj

nem fogsz elhízni muszáj enned

lábgörcsre nekem a magnézium szokott segíteni, ilyenkor egy marék mandula vagy egy banán tökéletesen helyre tudja hozni ha ennél...

de amíg nem eszel ne várj javulást

legalább egy kis cukrot vagy mézet tegyél a teádba és egyél hozzá pár szem kekszet vagy egy piritóst túrókrémmel, mézzel

2011. dec. 27. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát igen, jól megszívtam, de tanultam belőle. :) Egyébként anorexiásként diagnoztizáltak. Nagy hülyeség volt.. :)
2012. júl. 30. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!