Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Volna kedved elmesélni a...

Volna kedved elmesélni a történeted?

Figyelt kérdés

Például:

Miért lettél túlsúlyos? Mikor jött el az a pont az életedben, amikor azt mondtad, hogy eleged van ebből? Mennyi idő alatt fogytá le? Mennyit fogytál? És hogyan változtatta meg ez az életedet?

2011. dec. 21. 20:24
 1/10 anonim válasza:

Kiestem az egyik aquaparkban a csúszdából, és a derekam súlyosan megsérült, mivel hátrahajlott a gerincem esés közben. Ez három éve történt, azóta felszedtem több mint tíz kilót, mivel a fájdalom miatt nem nagyon tudtam rendszeresen mozogni. Melyik volt az a pont az életemben mikor azt mondtam hogy elegem van ebből? Mikor az egyik este járni is alig tudtam... Úgy hogy jobban utána jártam a dolgoknak, mert eddig csak küldözgettek egyik helyről a másikig. Kaptam egy remekül összeállított programot végre amivel lassan, fokozatosan talán visszanyerhetem az egészségem.

De te gondolom nem ilyen elhízásra gondoltál :) Nem ettem többet mint annó, így fogyókúrás programról nem tudok mesélni. De a fokozatos tornával biztos le tudok adni pár kilót, majd megírom ha érdekel. :)

2011. dec. 21. 20:41
 2/10 anonim válasza:

Szia ! :D Hát én , idén tavasszal 14 évesen 82kg körül voltam(170cm-el) , sokat játszottam a gépen (metin) , semmit nem sporoltam , csak zabáltam az édességeket és szépen elhíztam . Suliba néhányan mondták h eléggé elhiztam és azt mondtam elég ! Megvártam nyarat , egész nyáron csak fociztam rengeteg vizet ittam a pályán egész nyáron . Lefogytam nyáron 67 kg-ra és meg is nőttem (176-7 cm-re ) . Most sajnos , nem sportolhatok mert eltörött a sípcsontom edzés közben , ezért az ünnepekben kicsit mellőznöm kell az édességeket ! :D

Kitartás !

2011. dec. 21. 20:46
 3/10 Krisz85 ***** válasza:

Szia !

Mivel elég sok választ küldök ebben a rovatban és eléggé olvasott és gyakorlott vagyok a témában már szerencsére ezért elárulom.

162 cm vagyok 27 éves F

Mindig duci voltam, hasamon, seggemen, combomra híztam, és nem nagyon figyeltem a kajámra, szülőkkel élés nehézségei, egészen 20 éves koromig, dolgozni kezdtem, tudtam magamra főzni. A táplálkozásról nem volt fogalmam, visszaemlékezve eszméletelen nagy baromságokat csináltam, ilyeneket, hogy lépcsőzés, meg egésznap körtét ettem meg ilyen idiótaságokat, ami ma már röhögök. Aztán az életemet az változtatta meg gyökeresen, hogy a body.builder.hu-n elkezdtem nézni a bbtv részeket, az elejétől a végéig, és volt egy rész a táplálkozásról, ami olyan szinten megváloztatta az életem, hogy vettem egy kondibérletet, és egyik napról a másikra kidobta a sót, cukrot és a lisztet ami itthon volt, azóta sem volt itthon nálam egyikből sem ennek 7 éve, azóta persze voltam már szálkás is, voltam már betömegelve 95 kg, és volt hogy kihagytam 4 évet a testépítésből és versenyszerűen futni és bringázni kezdtem, de most egy hónapja megint visszatértem a testépítéshez, mert a bringában és a futásban úgy érzem elértem azt ami eredetileg a célom volt. Nagyjából ennyi. Most már grammra tudom mit mikor és hogyan eszem, és hogy ez milyen hatással van a testemre, sőt azt is tdudom étkezési napló segítségével, hogy mit emésztek nagyon szarul pl. brokkolni és mit jól pl bab.

2011. dec. 21. 20:58
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi nektek, mindannyian nagyon aranyosak vagytok!

Az utolsó kedves válaszolómhoz szeretnék egy kérdést intézni:

A lépcsőzés mért rossz? Néha én is szoktam csinálni.

2011. dec. 21. 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Középsuli utsó évében rendszeresen vívtam a tesiórák mellett (heti 2 ó majdmeghalsz edzés), csak aztán jött érettségi felvettek egyetemre és nem tudtam bejárni. Suliban a tesióra smafu volt, egyébként nem mozogtam, ellenben rengeteget ettem.

58-ról fél év alatt feltornásztam magam 68-ra. Egy fiú meglátott rólam egy képet, és ő mondta, hogy van ám hasam. Bekamuztam neki, h á, már dolgozok rajta, aztán tényleg elkezdtem.

Kevesebb kaja (2 zsömi helyett 1), és napi fél-hnegyed óra futás. Egy év alatt szépen lement az a tízes...

Csak aztán jöttek az itthoni gondok: napi szintű gyomorgörcs, minden legyen tökéletes kívülről, önállóság teljes elvesztése, és én nem láttam más kiutat, mint az egyre kevesebb evést. Mellette nem hagytam fel a mozgással sem (la. ezekben én irányíthattam), és alig kevesebb, mint 4 hó alatt lement még egy tízes.

Eredmény: kiálló bordák, csípő, csontok, gyomorpanaszok, fáradtság. Most már sportolni sincs erőm, és minimum fél évig még itt kell éljek... nem tudom, mi lesz...

2011. dec. 21. 21:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnálom utolsó! :( Remélem, hogy minél előbb megoldódnak a gondjaid!
2011. dec. 21. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

42 kilóval végeztem el a sulit, majd kezdtem dolgozni- Többször próbálkoztam hízókúrával, de nem jött fel semmi, hiába a trükközés. Aztán férjhez mentem és nem jött a baba, elkezdődtek a hormonkezelések..., egy falattal sem ettem többet, sőt, inkább a a stressz miatt éppen hogy jóval kevesebbet és többet is mozogtam, 60 kilósan estem teherbe, 2 szülés volt, nem híztam ezalatt, de a szoptatások alatt még 4 kiló feljött, így lettem 64 kiló..

Most koplalok stb, de nem megy lejjebb, gondolom azért, mert eleve nem a kalóriabevitel növekedése okozta az elhízást, így annak csökkentése sem vezet eredményre.

Bosszantó, mert nem érzem magam hibásnak, dehát ez van :) Nagyon sok beteg ember van a környezetemben, igazi gondokkal, nem 10 kiló túlsúllyal, így azt gondolom, ez legyen a legnagyobb problémám az életben :)

2011. dec. 21. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:

1,5 éve versenyszerűen sportoltam, és egy edzésen lesérültem. abba kellett hagynom minden sportot a gyógyulás alatt. amíg sportoltam, annyi sz.rt ehettem össze, amennyit csak akartam, mert gondolom kompenzálta a mozgás. De amint ágyhoz kötötté váltam, megindultak felfelé a kilók. Nem vettem észre, mert amíg nem tudsz járni, nem az a legfőbb gondod, hogy miért kicsi rád a 38-as nadrágod.

Aztán végül megoldódott a probléma, felépültem a műtétből elég hamar, és mikor utána 3 hétig be volt kötve a lábam, és csak úgy tudtam fürdeni, hogy a fél lábam kilógattam a kádból, a többi testrészemet meg "belehajtogatva" befeküdtem a kádba, feltűnt, hogy egy hájas, fordos bálnatestet szappanozok nap mint nap.

Egy év alatt 15 kilót "sikerült" híznom. Aztán megtaláltam a lifetilt blogot, és az elmúlt 4 hónapban ebből ledolgoztam 10-et. A maradék 5 kiló január-februárra maradt, így a tavaszt a régi formámmal kezdhetem...

Miben változtatta meg az életem? Megtanultam, milyen az, amikor nem tudod irányítani a folyamatokat a testedben (testeden), és a fogyás alatt azt, hogy milyen az, amikor meg kell küzdened az alakodért. Ezáltal jobban megértettem a kövér embereket, de ahogy egyre több kilót adtam le, egyre kevésbé tudtam együttérezni velük, mert addigra arra is rájöttem, hogy mindenkinek magának kell elindulnia az úton. És aki csak nyavalyog, hogy milyen kövér és nem tud lefogyni, mert "nem olyan alkat", az - az esetek többségében - csak lusta arra, hogy hatásos étrendet állítson össze magának, és egyszerűen semmi akaratereje nincs arra, hogy megállja a csokievést, vagy lemenjen este futni.

2011. dec. 22. 00:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos én mindig nagyon hajlamos voltam a hízásra. 15-16 évesen fogyóztam, tornáztam, jól néztem ki, aztán összejöttem az első barátommal. Minden nap közös vacsik, melegszendvics, pizza, lángos, sütik, mindig volt valami. 18 éves koromra már volt rajtam plusz 10 kiló. Azután szakítottama scráccal és összejöttem egy másikkal, akiről tudtam, hogy a vékony lányokat szereti, meg szenvedtem is sokat miatta, mert egy barom volt, hol szakítottunk, holkibékültünk, a végére 48 kiló voltam. Aztán összejöttem egy másikkal, elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és visoznylag sokat ennni(átlag embernek enm lenne sok). ELszaladt a ló, 2 év után újra 10-15 kilós feleslegem volt, ami aztán jojózott rajtam rendesen, hol több, hol kevesebb. Végül vele is vége lett, gondoltam új életet kezdek, nekiálltam fogyni is. Le is ment 6 kiló, visoznylag jól néztem ki, 57-60 kiló voltam kb. Ekkor összejöttem a vőlegényemmel, újra szedni ekzdtem a tablettát, kényelmes, nyugodt élet, nem dolgoztam, finomakat ettünk és akkor nagyon elszaladt velem a ló. Most 70 kiló körül vagyok...

Az az igazság, hogy sokáig fel se fogtam, hogy mekkora súlyfeleslegem van, nagy szerelem, nagy romantika, csak ez volta fontos. Teltek a hónapok és egyre csak híztam. Idén áprilisban volt az eljegyzésünk, akkor persze elhatároztam, hogy én bizony úgy lefogyok jövő nyárig... Hát igen, nem lett belőle semmi, még híztam azóta. De most úgy egy hónapja nagyon elszántam magam, le is ment 4 kiló, de ez még csak a kezdet. Most biztos, hogy nem adom fel, míg újra csinos nem leszek. Nem akarok már 48 kilós lenni, túl sovány voltam úgy, megelégszem egy 58-60-al is.

2011. dec. 22. 10:53
 10/10 Krisz85 ***** válasza:
A lépcsőzés nem rossz, úgy értem, hogy ha taposógépen vagy mini stepperen nyomod, de lépcsőházban (ezt nem írtam oda) lépcsőzni nem jó, egyrész mindig balra vagy épp jobra fordulsz és a térded szétmegy egy idő után , másrészt felérsz a 10 .emeletre és jössz le, az legalább fél perc még lifttel is, addig meg pihensz, a zsír pedig a legjobban izomvesztés nélkül aerob körülmények között ég, és bomlik le zsírsavakká és hasznosul energiaként, vagyis pl monoton megállás nélküli tempós sétánál, ahol nincs oxigénhiány, ettől aerob és nem an-aerob.
2011. dec. 22. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!