Most kezdek majd fogyózni/ életmódot váltani. Milyen ételeket vegyek?
Hát szerintem most leginkább bejglit meg mézeskalácsot. Várd meg az ünnepek végét, most úgysem fog menni.
De ha nagyon ragaszkodsz hozzá: csirkemell, hal, sok zöldség, túrós, csmellsonka, konzerb zöldbab, mirelit zöldségek.
Nem rég én is életmódváltásba kezdtem. Hogy ment? Iszonyat nehezen. Többszörösen visszaeső bűnöző vagyok :D Illetve, már azt hiszem, nem esem vissza. Rájöttem, hogy a drasztikus változás nekem nem megy, akkor úgyis feladom. Így nagyon lassan, mindig kis célokat tűztem ki. ilyeneket, hogy:
-nem csokit viszek tízórai mellé hanem 1 almát (narancsot bármit ami gyüm.)
-csak vendégségbe iszom üdítőt, itthon, melóba csak vizet.
-1 héten 1x végig csinálok 1 órás fittness programot dvd-n.
-jó időben gyalog vagy bicajjal megyek munkába.
És aztán jöttek nagyobb horderejű dolgok, amikor ezeket már biztosan megtudtam csinálni.
Pl.- legyen több zöldség a menünkben. Pl. nem húsból csinálok pörköltet hanem gombából. Nem húst rántok, haenem karfiolt. Nem állandóan szalámit eszek a kenyérhez, hanem sajtot is.
1 héten csak 1x süthetek sütit (ez volt a legnehezebb, nagyon édesszájú vagyok).
Takarítás szinten is történtek változások:
Ekcémás voltam, és a doknő azt mondta, valamelyik vegyszertől, kísérletezzem ki, mire. Ezért több helen ecetet használok.pl ablakpucolás, vízkőtelenítés.
Nagyon sok jó tippet olvastam a feminán, az antalvali.com -on. Bár, utóbbit nem kell mindent betartani, kissé radikális. De 1-2 dologban nagyon jó dolgokat írtak.
Fú, remélem nem lett zagyva.
A legfontosabb, hogy csak kis dolgokkal kezdd. Ha látod, hogy sikerült, az kedvet ad a nagyobb változáshoz. ha egyből irreális célt tűzöl ki, az a vége, hogy ez nekem úgyse megy, és minden a régi marad...
Sok sikert, ha kérdésed van, írj nyugodtan!
Üdv: egy sorstárs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!