Mik az okai ezeknek? Nagyon rosszul érzem magam a bőrömben.
Alapadataim: 164 cm, 47 kg, 19 éves lány
Van egy pár problémám.
1. Fogyókúrának indult, június közepén, akkor voltam 57 kg körül, és már elegem volt, elkezdtem kevesebbet enni és egészségeset, heti háromszor sport. Ez mára már heti 5 alkalom, ami 30-60 perc között mozog attól függően, hogy mennyire vagyok fáradt, pénteken ez kb 1 óra 45 perc. Szeptember elejére lement a súlyom 50-re, azóta nagyon lassan halad lefele, 47 kg-nál járok már jó ideje. Igazából a cél, az álom a 45 lenne, de sehogy sem megy. Ennek vajon mi az oka?
2. Sajnos még mindig nem érzem jól magam a bőrömben, igazából ennek több oka is van..Egyrészt a tükörbenézés, mindig látom a hájat itt-ott, és nem tudom már, hogy 45 kilónál jobb lenne-e egyáltalán a helyzet?
3. A következő ok a 3. problémám. Már-már betegesen figyelek/figyeltem arra, hogy csak egészséges dolgokat egyek, mert nekem ez már nem a fogyókúráról szól, hanem arról, hogy ne vigyek be szemetet a testembe..Viszont az egész decemberem egy hatalmas egészségtelen kajázás volt, megettem esténként fél zacskó ropikat, meg csokiból is ettem, sütemények, pogácsák és a karácsony még sehol sincs..Eddig olyan jól bírtam, hogy mindezekről lemondtam, 2 hete viszont mást sem eszem, csak szemetet. Szánalmasnak érzem, hogy nincs akaraterőm, hogy nemet mondjak, és mindig bűntudatom lesz utána. De annyira kívánom, hogy nem tudok neki nemet mondani. Ez talán a legnagyobb ellentmondás..Nagyon jó érzés enni a sütit, de utána úgy érzem, hogy gyenge voltam, mert nem tudtam ellenállni..
4. Napi étkezésem, amíg még volt egy kis akaratom:
Reggeli: 3,5 kanál zabpehely tejjel + kávé
10 órai: 3 abonett + natúr joghurt
Ebéd: Főtt étel, vagy szendvics abonettből (4-5 db)
Uzsi: általában gyümölcs
Vacsi: változó nagyon, vagy főtt étel, ha korábban nem volt, vagy tehéntúró abonettel, vagy tojásrántotta
És ezzel már jó ideje nem fogytam, ez sok vagy kevés??? Én tényleg nem tudom már.. Segítene valaki?
mehetünk sorban?
kiinduló probléma: kicsi vagy, kicsi az energiaszükségleted, egy pók is keveset eszik, csak 1-1 legyet időnként.. persze sportolsz sokat, tök jó, de nyilván izomvesztésed is volt (a leirt étrended alapján) hiába edzel, nem te fogod megcsappantani a Föld élelmiszer készletét, szimplán mert pici vagy. ezt nem győzöm hangsúlyozni, kis embernek alacsony az energiaszükséglete!
következő: a
...
szóval, a rosszul érzed magad a bőrödben dolog lelki probléma. keress orvost, pszichológust, egészséges embereket, taoista világszemléletű embert, tai-chizz..
következő: "ár-már betegesen figyelek/figyeltem arra, hogy csak egészséges dolgokat egyek, mert nekem ez már nem a fogyókúráról szól, hanem arról, hogy ne vigyek be szemetet a testembe.."
ez természetes, nem beteges. én úgy mondanám, hogy a többség már-már betegesen nem figyel arra, hogy mennyi sza.rt megeszik. de hát mindenkinek a saját dolga..
ellentmondás, ha össze vissza eszel amiket leirtál, akkor nem is figyelsz az egészégedre, ha egészségesen akarsz enni, de közben valamelyik kezed teszi a szádba a ropit, azon már a taoista bölcs sem segithet, csúnyán orvosi eset, remélem nincs ilyen betegséged. mert akkor igazából nagyjából mindennek vége.
szerinteeeem.. egyél állatokat, többet (tehát lehet befele pakolni a húst) kezdj edzeni, legyen izomzatod, és ha lesz, akkor újra állj neki a zsircsökkentésnek. de közben tedd rendbe a fejed, mert ha nem tudsz tetszeni magadnak amiig... bármi ilyen van, addig kb. egy anorexia nervosás szintjén vagy. ezzel talán vigyázz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!