Rendszeresen tornázok, akkor fogyás helyett miért hízok?
Sziasztok!
Hétköznap minden reggel 6-kor kelek,és 40 percet tornázok (hasprés,combgyakorlat,fekvőtámasz....). 167 cm magas vagyok, és 63 kg-ról indultam,de ma már 68 kg vagyok :( Nem értem miért nem tudok megszabadulni a kilóimtól. Irodában dolgozok,tehát ülő munkát végzek,ezért a tornát kiegészítve biciklivel járok inkább dolgozni,vagy gyalog.
Tény,hogy nagyon rendszertelenül eszek, van,hogy 1 napig szinte semmit. Igyekszem reggelizni (1 pirítós+kávé), ebéd re hús,vacsora gyümi. (Érdekesség: ma vettem egy gatyót,és az eddigi mérethez képest 1-el kisebbet kellett vennem)
A kilók miért nem mennek le? Mikorra várhatom szerintetek a fogyást??
Fogyás = 60-70% étkezés, 30-40% sport.
Ha rendszertelenül étkezel és szemét kaját, akkor ez lesz.
Ezek a tornagyakorlatok nem fogyasztanak! Akkor kellene csinálnod ezeket, ha a súlyod már ideális, és csak formálni akarod magad, erőnlétet növelni, izmosodni. Igaza volt az előttem szólónak, aerob mozgásra (is) lenne szükséged, inkább fuss, járj konditerembe.
Az étkezést illetően pedig a legfontosabb a rendszeresség, hogy a szervezeted a kimaradt étkezéseket ne éhezésként élje meg, ami után raktároznia kell.
Ugyanakkor nyilván formálódtál, ha kisebb gatya kellett. Azt se felejtsd el, hogy az izom nehezebb valamivel, mint a zsir.
az irodai ülőmunka gyilkos, mindenképpen kell mellette végezni tényleges, egész testedet megmozgató, kimerítő "lihegtető" mozgást!
10 kg zsírnál alig ha van nehezebb izom. Azt nem hiszem el, hogy valaki épít hirtelen 10 kg izmot vagy akár 4-6 kg izmot is. Ha ez így lenne akkor mindenki azonnal body builder lenne. Sajnos ez a "izom nehezebb mint a zsír" duma nagyon rossz. Ez pont akkor önáltatás, mint amikor azt mondják, hogy "nehéz a csontozatom". Na persze....20 kg-al nehezebb a csontozatom, mint a szomszéd lányé...mi?
Nem. Sok a szír. Tessék futni.
Köszönöm mindenkinek.
Van itthon elliptikus gépen, eddig azt használtam, csak pár hete váltottam át a tornára. Picit hangos a gép, és zavarta a családot. Most akkor ismét visszatérek rá,mert nem szeretnék semmiképp tovább hízni.
Pajzsmirigy beteg vagyok,a súlyom állandóan ingadozik. pl.: tavaly ilyenkor egy hét alatt lement 10 kg(55 kg-ra fogytam), de 68 kg még soha nem voltam,és ez már kétségbeejtő....:((
voltál orvosnál a betegségeddel? ha nem, akkor nem tudhatod biztosan, hogy ez a bajod, és szánalmas ezzel takarózni...
ha meg igen, akkor miért itt kérdezgeted, hogy miért hízol? tudod te is, hogy a hormonok miatt. vissza a dokihoz, és közösen hamarabb találtok rá megoldást, mint az itt lévő kommentekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!