Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a mérleg...

Miért van az, hogy a mérleg össze vissza áll? Két kiló eltérés is lehet naponta.

Figyelt kérdés
Pl. tegnap előtt reggel 67 kiló voltam, tegnap 66, ma 68. Nem értem miért van ez, tegnap és tegnap előtt kb. ugyaz azt ettem. Mindig ugyan akkor mérem magam, reggel felkelés után, pisilés után rögtön. Lehet, hogy a mérleg rossz?
2009. máj. 16. 07:39
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Én mindig kőre,vagy a parkettára teszem a mérleget.Ha szőnyegen használom,soha nem mutatott pontos értéket.
2009. máj. 16. 08:31
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Én parkettán mérlegelek és nálam is ugyanez a helyzet. Ennyi zsírt nyilván nem veszíthetsz egy nap, ezért valószínűleg a vízháztartásod ingadozik. Bár nálam már hálam istennek tartósnak mondható a napi fél-1 kg. fogyás. Legalábbis az eddigi két hétben így volt. Sok sikert neked!
2009. máj. 16. 08:38
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
"Lehet, hogy a mérleg rossz ? " Az .
2009. máj. 16. 08:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint nálunk is mind a három mérleg rossz, amiből kettő új és volt vagy 20ezer darabja. Egyáltalán nem biztos, hogy a mérleg rossz. 2. voltam
2009. máj. 16. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze lehetséges az is, hogy a mérleg rossz. A miénk is szokott megbolondulni (digitális), kétszer egymás után mérem le magam, és más értéket ad. Pedig padlócsempén mérek. Én ilyenkor megmozdítom, arrább teszem pár centivel, és újraméretkezem, amíg kétszer ugyanazt az értéket kapom.
2009. máj. 16. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mennyi idős a mérleg. Meg hogy mivel működik. Ha elektromos, akkor mikor volt cserélve, vagy az adapter mennyi idős, ha hagyományos, akkor meg a rugó simán elfáradhatott benne, és pontatlan.

A legpontosabb mérleg, ami az orvosoknál van, azt mondják :-) Ennyit nem hiszem, hogy 1 nap alatt fogysz, ha nem ért különösebb stressz vagy betegség mostanában (mikor nemrég elkapott ez a hasmenéses-hányásos vírus és kórházba kerültem, akkor én 1 nap alatt lefogytam 1 kilót, pedig nekem nem kell, de a betegség), frissítsd a mérlegedet (elem, adapter, vagy új mérleg), illetve ha van időd, nézz el egy dokihoz és méresd le magad, ott mennyit mutat.

2009. máj. 16. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a mérleg a rossz. Ez attól függ mennyit ittál előző nap/aznap.
2009. máj. 16. 10:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Többek között ezért ajánlják fogyókúrával foglalkozó szakemberek, hogy ne mérjük magunkat ilyen gyakran! Amennyiben fogyózol, elég hetente vagy még ritkábban méretszkedned, és akkor nem fog idegesíteni az ingadozás.
2009. máj. 16. 11:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az az igazság, hogy ez nem digitális mérleg, csak egy ilyen mezei fürdőszoba mérleg. És az is igaz, hogy szőnyegen áll. Azt én sem hiszem, hogy egy nap alatt így ugrálna a súlyom. De akkor a válaszok alapján arra tippelek, hogy a mérleg sem túl megbízható, illetve összegfügghet a vízháztartásommal is. De akkor ezentúl nem mérem magam naponta, csak hetente, így legalább a megközelítő érték alapján remélem okosabb leszek.
2009. máj. 16. 11:07
 10/10 maundrel ***** válasza:
a nők súlya sosem állandó.... márcsak a hormonok miatt is napi 2 kilóval lehetsz könnyebb/több. szerintem felesleges ilyen gyakorisággal mérned magad, mert csak kiakadsz tőle. bőven elég heti egyszer, és arra figyelj, ha pl.: reggel mérted magad akkor legközelebb is reggel mérd magad..stb...
2009. máj. 16. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!