Kis segítséget szeretnék. Melyik a jobb? Ch diéta kalória számlálás, vagy a GI kell nézni?
Melyik a jobb ha 150 gr ch diétát tartok, vagy 1200kal vagy hogy kéne napi 3 vagy napi 5 étkezés?
168 cm vagyok 76kilo kb 10 kilot szeretnék leadni..Itthon elkezdtem tornázni meg ugrókötelezek.
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Eddig 1 hete kezdtem úgy nézett ki, hogy:
reggeli 1 rozsos zsömi csirkemell sonka meg zöldség,
tízórai 2 kisebb alma
ebéd ami volt itthon csak kevesebb
uzsi 1 joghurt
vacsi virsli paradicsommal
akkor ez így nem nagyon lesz jó?
Kolompár a GI értékeket megtanulni kb. 5 perc, tekintve, hogy minden ami cukros, vagy lisztes, az magas, és szinte minden más közepes, vagy alacsony. Egy-két kivétel van, mint a Szőlő vagy a banán ami szintén magas.
Kérdező a virsli vacsorára nem jó, sőt virslit egyáltalán ne egyél, mert szójából meg húspótlóból és kitudja miből van. Az "ami éppen van, csak keveset" szintén nem a legjobb, a sz@rból kicsi is sz@r... már bocsánat. Egy normális diétához kell egy digitális mérleg, és mérni kell a dolgokat. Ugyanis ahhoz, hogy ténylegesen zsírt adj le, be kell lőni egy nagyjából napi 600-1000 kcal-s deficitet, amit simán el lehet cseszni ha csak úgy nagyjából szemre eszel, és nem számolod. Két alma nem étkezés, minden alkalomra kell fehérje!
14.11!
Nekem nem kell elmagyarázni, mi az a glikémiás index, de én nem bonyolítom vele az életemet. A kalória kalória. Hogy milyen lassan szívódik fel, nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!